80 år av tradition, innovation och gemenskap

I åtta decennier har Älvsbyhus varit mer än bara en hustillverkare;
vi har skapat svenska folkhem. 

Hem för alla

Vår resa har genomsyrats av en vision: att bygga hem för alla familjer, i alla tider. Vårt mål har aldrig varit att vara störst. Även om utmärkelsen Sveriges största småhustillverkare givetvis varit glädjande över 23 års tid så har den aldrig varit slutmålet. Vi bygger helt enkelt hem för alla. 

Vår ambition sträcker sig långt bortom att bara konstruera strukturer. Vi skapar hem – en trygg plats där livets kapitel skrivs och där familjer av alla typer växer. Med över 46 000 byggda hem blickar vi ut över det svenska landskapet. Inte som Sveriges största småhustillverkare, utan som skapare av det varma, inbjudande hemmet.

80 år av tradition har satt sina spår

Sedan 1944 har vi sett våra hem forma det svenska landskapet och bli skådeplatser för livets stora och små ögonblick. Det är en ära att ses som en av Sveriges mest förtroendeingivande byggare, men vår sanna stolthet ligger i de liv som våra hem berikar.

Genom tiden har vårt fokus varit fast: att bygga hållbara, prisvärda hem där kärlek och trygghet alltid står i centrum.   Idag, när vi firar vårt 80-årsjubileum, står vi inte vid en slutpunkt, utan vid början på nästa kapitel. Med blicken framåt och rötterna stadigt i vårt förflutna, fortsätter vi att innovera för hemmets skull.

80 år av passion har skapat en unik historia

Älvsbyhus väver samman årtionden av hantverk, innovation och omsorg i varje hem vi bygger. Vår resa genom 80 år har formats av en obruten passion för att skapa trygga, hållbara hem där varje generation kan blomstra. 

Varje Älvsbyhus berättar en historia av passion och precision. Vår 80-åriga resa genomsyras av en vilja att förnya och förena tradition med framtid. Gör vårt arv till en del av din framtid. 

Vår historia

1944

Det började med en snickerifabrik

Kompisarna Göran Johansson och Gunnar Johansson startar en snickerifabrik i Norrfjärden och börjar tillverka inredningar till flerfamiljshus.

1954

Verksamheten flyttar till Älvsbyn

Verksamheten flyttar till Älvsbyn och tankarna på att bygga hus enligt löpande band-principen tar form.

1960

Det första Älvsbyhuset

Det första Älvsbyhuset lämnar den nybyggda fabriken och kommer på plats på Trädgårdsgatan i Älvsbyn - där det står kvar än idag.

1992

Fastighetskris och tuffa tider för hustillverkare

Fastighetskris och tuffa tider för hustillverkare. Älvsbyhus satsar i Norge och Danmark samt breddar sitt marknadsområde till att omfatta hela Sverige och Finland.

1998

En ny husfabrik i Bjärnum står klar

En ny husfabrik i Bjärnum står klar. De kommande tio åren byggs också fabriker i finska Kauhajoki och i Vålberg utanför Karlstad.

2008

Rekordår

Rekordår. Älvsbyhus bygger 1907 hus - mer än fem hus om dagen!

2017

Framtidshusen lanseras

Älvsbyhus är redo för framtiden! En ny kollektion med energisnåla hus presenteras tillsammans med marknadens mest energieffektiva vägg.

2019

Branschens nöjdaste kunder

Företaget firar 75 år och får utmärkelsen “Branschens nöjdaste kunder” för året 2018.

80 år av gemenskap har lagt grunden för nya insikter

I åtta årtionden har Älvsbyhus varit mer än en husbyggare; vi har varit en gemenskapsbyggare. Vårt arv av att föra människor samman har gett oss unika insikter i vad som gör ett hus till ett hem. Dessa insikter formar nu framtidens boende, där gemenskap står i centrum.

Älvsbyhus bygger inte bara hus; vi bygger hem där gemenskaper kan blomstra.

80 år av konjunkturer har skapat prisvärda hem

I årtioneden har Älvsbyhus navigerat genom ekonomiska upp- och nedgångar med en outtröttlig strävan efter att tillhandahålla prisvärda bostäder. Vår långa erfarenhet har lärt oss att balansera kostnad och kvalitet, vilket möjliggör för fler familjer att uppfylla drömmen om ett eget hem.

Upptäck hur vi gör bostadsköp möjligt, oavsett tidens ekonomiska vindar. Ditt hem genom alla tider. Prisvärt, tryggt, tidlöst. 

Några av de utmärkelser vi fått äran att ta emot genom åren

Årets nöjdaste kunder 2018

Älvsbyhus tilldelas 2018 års utmärkelse för högst kundnöjdhet bland köpare av styckebyggda småhus.

Topp tre NKI 2019

Älvsbyhus hamnar på topp tre i 2019 års utmärkelse för högst kundnöjdhet bland köpare av styckebyggda småhus.

Topp tre NKI 2020

Älvsbyhus hamnar på topp tre i 2020 års utmärkelse för högst kundnöjdhet bland köpare av styckebyggda småhus.

Topp tre NKI 2021

Älvsbyhus hamnar på topp tre i 2021 års utmärkelse för högst kundnöjdhet bland köpare av styckebyggda småhus.

Topp tre NKI 2022

Älvsbyhus hamnar på topp tre i 2022 års utmärkelse för högst kundnöjdhet bland köpare av styckebyggda småhus.

80 år av husdrömmar har skapat många nya lösningar

I åtta årtioenden har Älvsbyhus varit arkitekterna bakom tusentals husdrömmar, var och en unik och fylld med möjligheter. Vår resa har drivits av en oändlig strävan efter innovation, vilket har lett oss till att utveckla nya lösningar som möter dagens och morgondagens behov. Upptäck hur vår passion för husbyggandet fortsätter att forma framtidens boende. 

80 år av omtanke har rest trygga, kärleksfulla hem

I åttio år har Älvsbyhus varit synonymt med omsorg och kvalitet. Varje hem vi bygger är ett testamente till vår omtanke - skapade för att ge trygghet och kärlek till varje familj som kallar det sitt. Vår långa historia av att lyssna, förstå och agera på våra kunders behov har format en tradition av att bygga inte bara hus, utan hem fyllda med värme och gemenskap. 

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan