Hoppa till innehåll

Älvsbyhus bygger hus nummer 40 000!

Ännu en milstolpe i Älvsbyhus historia - hus nummer 40 000 byggs i veckan! 
– Det känns som att vi alldeles nyss byggde hus nummer 20 000, men det är 15 år sedan nu, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

Vecka 41, 2016 är en stor vecka i Älvsbyhus historia. Det är då hus 40 000 lämnar fabriken och transporteras med tåg mot en familj i Stockholm. År 1960 tillverkades hus nr 1 och sedan dess har 39 999 hus sålts och tillverkats till familjer i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

– Det känns fantastiskt roligt att se hus 40 000 lämna vår fabrik. Just nu sitter en förväntansfull familj och väntar på sitt helt nya hus – en riktig jubileumsleverans! Tack vare vår fantastiska personal rullar vi vidare mot nya mål och jag är säker på att vi inom 10 år firar det 50.000:e huset, säger Johansson.

Kent Johansson och hans bror Stefan tillhör den tredje generationens husbyggare i släkten Johansson. Sedan bolaget år 1960 revolterade Sverige med modulproduktion har verksamheten befunnit sig i en ständig utvecklingsfas, vilket har visat sig ge bra resultat. Älvsbyhus har nämligen haft äran att titulera sig som Sveriges största småhustillverkare ända sedan millennieskiftet.

– Varje husnummer är speciellt. Det är en häftig känsla att veta att vi hjälpt 40 000 familjer hitta sitt drömhus. Vi hälsar familjen varmt välkommen till sitt nya hem, säger Kent Johansson.

Första ordern i en möjlig affär om 650 miljoner

Älvsbyhus bidrar till stadsflytten i Malmfälten.

Läs mer
Beställ katalog