Hoppa till innehåll

Älvsbyhus sponsrar Marsexpedition

Idag kan vi avslöja att Älvsbyhus går in som ny storsponsor inför den första bemannade Marsexpeditionen 2030. Självklart vill vi bli den största småhustillverkaren med de nöjdaste kunderna* även på Mars. De tio första Älvsbyhusen lämnar jorden samtidigt med astronauterna i den första bemannade Marsexpeditionen någonsin.

 

– Älvsbyhusen är anpassade för vårt tuffa norrländska vinterklimat. Därför behöver de inte byggas om särskilt mycket. Men vi kommer naturligtvis förstärka husen så att de klarar de dragkrafter som kommer uppstå kring infästningarna av raketerna och de påfrestningar som start och landning innebär för ett hus. Även lufttätheten på våra hus håller högsta standard så om astronauterna bara håller ytterdörren stängd så kommer syresättningen i husen ligga stabilt, intygar Älvsbyhus konstruktionschef Nils Sundström.

– Visst är det ett bevis på ett gott företagsklimat i Norrbotten när både robottestbasen i Vidsel och Esrange i Kiruna ställer sina resurser till förfogande för raketuppskjutningen av husen. Som ett led i vårt miljöarbete blir det eldrivna bärraketer i kombination med väderballonger som tar husen på en stabil och säker färd ut i rymden. Klimatneutrala transporter är framtiden, konstaterar Älvsbyhus VD Kent Johansson. 

Enligt uppgifter från regeringen så är både altaner på Jorden och småhus på Mars bygglovsbefriade. Därför så ser vi inga som helst hinder för att vi inte ska få färdiga husen i tid till inflyttning. Målet är att de tio första husen ska täcka den första generationens behov av boende för att vi sedan ska få igång en lokal produktionsanläggning. Marsfabriken beräknas öppna 1 April kommande år.

*) Älvsbyhus är Sveriges största småhustillverkare sedan 19år tillbaka och har branschens nöjdaste kunder 2018.

Älvsbyhus engagerar ungdomar i miljöfrågan

I höstas vann vi ett miljöpris som mynnade ut i en miljötävling för elever i årskurs åtta och nio. Det vinnande bidraget vann en summa på 50 00 kronor för att kunna genomföra projektet.

Läs mer
Beställ katalog