Hoppa till innehåll

Älvsbyhus sponsrar Pride för tredje året i rad

För tredje året i rad går Älvsbyhus in som officiell Bronze Partner till Stockholm Pride.
– Vi tror på alla människors lika värde och skapar hem för alla familjer. Att visa det konkret genom att gå in som officiell Bronze Partner till Stockholm Pride är ett aktivt och självklart val för oss, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

Att vara Bronze Partner till Stockholm Pride innebär att Älvsbyhus sponsrar festivalen med 100 000 kronor, för att arrangören ska kunna skapa en så bra festival som möjligt. Förra året gick pengarna till Regnbågsfamiljen och Olika förlag, men i år valde Älvsbyhus att låta nätverket Stolta Föräldrar till HBTQ-barn få chansen att finnas på festivalen.

Stolta Föräldrar är ett nätverk som stödjer föräldrar till hbtq-barn. Mats Påhlsson, ordförande för Stolta Föräldrar i Stockholm berättar lite om varför nätverket finns:
– Ens barns besked om sin sexualitet eller könsidentitet/könsuttryck kan komma som en chock. Ibland kan en osäkerhet hos föräldrarna finnas för hur omgivningen ska reagera. Även de egna reaktionerna kan vara förvirrande och väcka många motstridiga känslor. En del kan bli förvånade över fördomar som man inte trodde sig ha, förklarar Mats och fortsätter:

– Därför finns vi till. För att vi som föräldrar kan vara ett stöd för varandra. Vi anordnar temamöten, cafékvällar, studiecirkel och samtal. Vi vill att alla ska få vara den de är, få älska vem de vill och bli älskad för den de är. Vi vill bidra i förändring av negativa attityder och fördomar som många hbtq-personer möter i samhället.

Under Stockholm Pride finns Stolta Föräldrar på plats för att samtala och ge stöd åt föräldrar och barn.

– Vi är jätteglada att Älvsbyhus stöttar Stockholm Pride och möjliggjorde att vi kunde finnas på plats även i år. Att ett företag som Älvsbyhus väljer att ta ställning är jätteviktigt. Tillsammans gör vi skillnad, och det känns underbart, avslutar Mats.

stoltaforaldrar2.jpg

Nationell villavisning 19 maj

Drömmer du om en stor och härlig trädgård? Eller att dricka morgonkaffet på din egna altan? Gör drömmen till verklighet och kom på någon av våra husvisningar!

Läs mer
Beställ katalog