Hoppa till innehåll

Älvsbyhus startar markbolag

I juni bildades det nya bolaget Älvsbyhus Mark. Nu startar ett nytt kapitel i framgångssagan Älvsbyhus.
– Vi är beredda att satsa 100 miljoner på köp av tomtmark – per år. Det kan bli mer om vi hittar rätt mark, säger Kent Johansson, vd, Älvsbyhus.

Nyligen gick bolaget som är Sveriges största småhustillverkare ut med sin ambition att fördubbla sin volym av hus, ett strategiskt beslut som nu leder till fler förändringar. En av dom är starten av Älvsbyhus Mark som registrerades i juni i år och som nu ska starta arbetet med uppköp av just mark.

Kent Johansson, vd, Älvsbyhus:

– Vi måste lära oss krypa innan vi kan lära oss gå. Här tänker vi börja med att köpa färdig tomtmark, planlagd, klar att bebygga. Långsiktigt är det så att vi absolut ska köpa vad jag kallar råmark och sedan exploatera den, men där är vi inte nu i dag i starten. Vi saknar delvis den kompetens som krävs för att göra just detta. Det här är inte en huvudaffär för oss, det är mer ett smörjmedel för att få sälja fler hus. Vi vet i dag att kan du erbjuda både tomt och hus så är det ännu lättare att få till en affär.  Vår huvudaffär är fortsatt att sälja hus.

– Hur stor är ambitionen, hur mycket mark tänker ni köpa?

– Säg så här, hittar vi bara rätt mark så har vi inga problem att göra affärer för 100 miljoner – per år. Eller rent av mer än så om vi är lyckosamma och hittar attraktiv tomtmark till rätt pris.

– Om jag vill sälja mark till Älvsbyhus, hur gör jag då?

– Då kontaktar du vår marknadschef Olov Granström så tar vi det vidare. Alla som har attraktiv tomtmark är självklart välkomna att ringa oss. Vi kommer själva aktivt leta mark och vår förhoppning är att kunna etablera oss över tid och kunna leverera attraktiva paketlösningar med hus och tomt till kund, säger Johansson.

Besök våra hus – när som helst, var som helst!

Gå på husvisning, när du vill, var du vill. Ja, det är vad Älvsbyhus nu erbjuder: – Ja, med den nya 360-tekniken gör vi det möjligt för alla att uppleva ett Älvsbyhus, rum för rum, berättar Olov Granström, marknadschef, Älvsbyhus.

Läs mer
Beställ katalog