Hoppa till innehåll

Älvsbyhus stöttar de lokala företagen i coronakrisen

Älvsbyhus har två fabriker i Sverige och cirka 210 anställda. Samtliga anställda får nu ett presentkort på 1000 kr var för att handla hos de lokala företagen på orten.

– Ett fungerande näringsliv är fundamentalt för de flesta kommunerna i Sverige. Den extra ordinära situationen som nu råder i Sverige slår hårt mot många mindre företag där marginalerna är små. Det är viktigt att vi som kan, faktiskt också gör det vi kan, för att gynna lokala företagare som kämpar för sin överlevnad just nu, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

Älvsbyhus ger därför ett presentkort på 1000 kronor till alla sina anställda för att stärka den lokala handeln i Älvsbyns- och Hässleholms kommuner. Förhoppningen är att inspirera fler företag att följa i samma spår.

– Presentkortet kommer att gälla t.o.m. 30 april. Att vi satt giltighetstiden så kort är för att de lokala företagen behöver hjälp nu, om sex månader kan det vara för sent.

Kent Johansson är glad över att se alla initiativ som kommit fram under coronakrisen och vill att även Älvsbyhus ska vara med och bidra.

– Det är fint att se hur initiativ som #localherosverige spridit sig över landet, till såväl stora städer som mindre orter, och vi vill såklart vara delaktiga. Vår förhoppning är att inspirera ännu fler företag till att göra detsamma, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

 

Extra försiktighetsåtgärder av hänsyn till Coronaviruset

Vi har visningshus på flera orter i Sverige. På grund av det rådande läget i landet uppmanar vi er dock om extra försiktighet inför besök med oss. Visningarna kommer än så länge att genomföras men vi ber er även att vara uppmärksamma på eventuella förändringar.

Läs mer
Beställ katalog