Hoppa till innehåll

"En spännande resa mot en ny modern design"

75-årsjubileum 2019, men Älvsbyhus laddar inte för historiska återblickar. Nej, fokus är riktat framåt med tre nya hus och ett helt nytt koncept.
– Vi har experimenterat med lite nya lösningar och startar nu en spännande resa mot ny modern design, bland annat genom att lansera jubileumshuset Modern 129, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

75 år som bolag. En resa som tagit Älvsbyhus till den ledande positionen som Sverige största småhustillverkare. Men inför jubiléet rotas det inte på vinden efter gamla minnessaker, istället lanserar företaget ett första hus i det man kallar modern line.

Höstens stora nyhet är koncepthuset Modern 129 som utvecklats tillsammans med arkitekter där man testar nya visuella exteriöra lösningar och utvecklar en mer modern planlösning. Utan att för den sakens skull förlora de fördelar som det rationella modulbyggandet i fabriken ger.

– Vi fyller 75 år men vårt jubileum blickar inte tillbaka på gulnade bilder, gamla meriter eller nostalgiska minnen. Vi har under decennier definierat den klassiska svenska villan, nu firar vi med att omdefiniera just det. Vi lanserar det vi kallar modern line. Ett helt nytt villakoncept där vi ger oss ut på en ny spännande resa där olika nya designer och detaljer testas, säger Kent Johansson och tillägger:

– Vi gör det här för att möta marknadens önskemål, för att testa nya lösningar och hitta spännande samarbeten med arkitekter som inom ramen för vår rationella fabriksproduktion kan utveckla oss. Det är en tuff balansgång med hårda ramar utifrån fabrikens förutsättningar som kräver verkligt kreativa idéer.

Jubileumshuset Modern 129 tar ut svängarna ordentligt och är laddat med nya tillval och flexibla lösningar. 

– Ny design, nya lösningar, men samma smarta pris, säger Kent Johansson.

Jens Sundström, produktutvecklingsansvarig på Älvsbyhus, har haft den utmanande uppgiften att tillsammans med arkitekter omdefiniera husdesignen.

– Det är verkligen kul att vi kan starta den här resan. Det är en stor utmaning att inom skarpa ramar ändå utveckla och hitta nya attraktiva lösningar. Att möta de önskningar som vi får från marknaden och försöka implementera nytänk i våra hus. Modern 129 är för oss ett koncepthus där vi startar resan och hur väl vi lyckas får kunderna bestämma.

Huset kommer ut till försäljning nu och självklart kommer gensvaret ha stor betydelse för vårt arbete. Målet är att fortsätta utveckla och utmana oss själva med fler projekt i närtid. Blir Modern 129 en
försäljningsmässig succé ökar självklart drivet i den här processen.

Förutom Modern 129 kommer även Estelle som även det följer det nya konceptet, samt enplanshuset Eva som är en efterfrågad modell.

– Villa Eva är resultatet av en rad efterfrågningar från våra kunder. Lite mindre till ytan men otroligt välplanerat med tre sovrum och ordentligt med förvaring, säger Jennifer Johansson, marknadschef Älvsbyhus, och fortsätter:

– Vi vet att vi har en stark position på småhusmarknaden med våra klassiska villor. Att nu få addera ett nytt uttryck hoppas vi självklart ska göra att fler blir nyfikna på våra hus. Jag har svårt att tänka mig ett bättre sätt att fira vårt 75-årsjubileum än detta.

Beställ vår huskatalog!

Prisade igen – vill nu skänka 50 000 till miljöprojekt

Sveriges största husleverantör med Sveriges nöjdaste kunder prisas igen – med Norrbottens miljöpris 2018. Vinstsumman på 50 000 kronor vill Älvsbyhus nu skänka till ett intressant miljöprojekt och på älvsbyhus.se ber man nu allmänheten lämna förslag.

Läs mer
Beställ katalog