Hoppa till innehåll

Ett obegripligt lågt pris på huset

Efter ett halvårs research var han förundrad, ”hur kunde Älvsbyhus vara 500 000 kr billigare än konkurrenterna?”.
I dag vet Dan Darmell svaret och är mycket nöjd:
– Det är ett mycket bättre hus än jag vågat hoppas på, det är ett fantastiskt hus.

För Dan Darmell var husköpet inget han tog lätt på. Han gjorde en grundlig research för att veta vilken husleverantör han skulle välja. Ett arbete som tog nästan ett halvår.

– Ja, jag tror inte många är så noggranna som jag var när de ska köpa ett hus. Men jag ville säkerställa ett antal saker. Och jag har jobbat med att granska ekonomisk brottslighet, så jag ville veta att det var okej i alla led. Och det var verkligen klara papper här.

– Naturligtvis var frågan var jag fick mest för pengarna också en sådan fråga. Och när jag mot slutet satt med fakta fanns frågan kvar: ”Hur kan Älvsbyhus vara 500 000 kronor billigare än sina konkurrenter?”

– Jag kunde efter ett tag konstatera att det måste bero på deras produktionsprocess. Visst kunde man se att andra leverantörer kanske hade mer krusiduller på handtag eller bredare lister, men det var ingenting som motiverade den prisskillnaden.

Älvsbyhus hade en paketlösning som höll

En annan viktig punkt för Darmell var att inte behöva koordinera ett komplicerat byggprojekt, han ville ha hjälp och sökte en färdig helhetslösning.

– Många husleverantörer kunde inte leverera hela paketet från grund till färdigt hus. Men Älvsbyhus hade en paketlösning som höll. De tog ansvar för allt, även kontakten med kommun, dragning av ledningar och… ja allting.

– När frugan och jag föreslog en placering av huset på tomten svarade säljaren, ”ja, visst, det är ni som väljer, men jag skulle ha vänt på huset” och så blev det. Och det blev väldigt mycket bättre.

– Vi fick verkligen hjälp med allt. Och de problem som uppstod löstes direkt.

Valet föll alltså på Älvsbyhus och 1,5-planshuset Höner. Och när huset väl levererades kom överraskningarna slag i slag.

– Jag var på jobbet dagen de skulle leverera huset och då ringde vår granne och sa ”det här är inte sant, det har bara gått fem timmar och nu börjar de med taket”. Byggtiden blev väldigt, väldigt kort.

– När huset väl var byggt så fanns det en överraskning till… För varje dag som går älskar man huset mer och mer. Det är ett mycket bättre hus än jag vågat hoppas på, det är ett fantastiskt hus.

Och, sist men inte minst, den bästa överraskningen:

– Vi hamnade 100 000 kr under kalkylen, det gjorde inte ont det heller. Och när banken sedan värderade upp huset så blev ekonomin i projektet helt otroligt bra, säger Darmell och skrattar.

Vill du veta mer om Älvsbyhus? 
Beställ vår katalog eller kontakta någon av våra husrådgivare

Därför valde Darmell Älvsbyhus

  • En enkel helhetslösning från grund till nyckelfärdigt hus
  • Marknadens överlägset bästa pris
  • Snabb och effektiv leverans
  • Trygg husleverantör

Älvsbyhus startar markbolag

I juni bildades det nya bolaget Älvsbyhus Mark. Nu startar ett nytt kapitel i framgångssagan Älvsbyhus.

Läs mer
Beställ katalog