Hoppa till innehåll

”Fler borde göra som Älvsbyhus”

Älvsbyhus samarbetspartners gjorde succé i Pride Park under EuroPride i Stockholm i augusti.

- Det var helt magiskt. Vi hade aldrig kunnat stå här utan Älvsbyhus hjälp, konstaterar Kristina Henkel, Olika förlag.

Som officiell Bronze partner till Stockholm Pride (som i år var EuroPride), fick Älvsbyhus en tältplats i Pride Park. Ganska snabbt tog man beslutet att bjuda in någon eller några som tydligt jobbar utifrån ett hbtq- och familjeperspektiv. Valet föll på reportagesajten Regnbågsfamiljen som har fokus på familjebildandet för hbtq-personer samt Olika förlag som bland annat ger ut normkreativa barn- och ungdomsböcker. Tillsammans huserade de i Älvsbyhus tält den 1-4 augusti.

- Det har verkligen varit fantastiskt! säger Kristina Henkel, Olika förlag.

- Det var inte så många andra som hade riktat in sig på barnfamiljer så där var vi unika. Och vi hade jättemycket besökare varje dag. De var så glada att vi representerade just deras familjer.

Hen får medhåll av Maria Moustakakis, Regnbågsfamiljen.

- Det gick över all förväntan. Och det märktes att vi var uppskattade. Vi fick till bra samtal och ett fint häng i vårt tält. Jag spelade in två livepoddar här, bland annat med läkaren Camilla Stenfelt från kliniken Livio som svarade på frågor kring den nya lagändringen om assisterad befruktning och föräldraskap.

Olika förlag både sålde böcker och hade högläsning för små som stora barn. För både dem och Regnbågsfamiljen var det första gången de deltog i Pride Park.  

- För oss är det viktigt att inte bara sälja böcker utan även att få igång de här viktiga samtalen. Tyvärr kostar ju alla sådana här event mycket pengar, så vi har inte haft råd att vara med tidigare. Vi är så glada över samarbetet med Älvsbyhus och det var många med oss som tyckte det var fint att de sponsrade med just platsen. Fler företag borde definitivt följa i deras spår, säger Kristina Henkel.

Årets prideparad slog rekord med 55 000-60 000 deltagare.

Läs mer om Olika förlag eller lyssna på Regnbågsfamiljens livepoddar.

Beställ vår katalog!

"Vi vill lyfta alla familjer"

För andra året i rad går Älvsbyhus in som officiell Bronze Partner till Stockholm Pride. I år väljer man dessutom att samarbeta med bland annat reportagesajten Regnbågsfamiljen i Pride Park.

Läs mer
Beställ katalog