Hoppa till innehåll

Målsättningen är en fördubbling av antal hus

Nu satsar Älvsbyhus – utbyggd fabrik, ökat antal hus och ett lyft för Älvsbyn.
Ja, en skidlift faktiskt.
– Vi investerar i en skidlift i Kanisbacken samtidigt som vi investerar för framtiden i en utbyggnad av fabriken, berättar Kent Johansson, vd, Älvsbyhus.

Älvsbyhus, Sveriges största småhustillverkare, tar sats med nya investeringar, fabriken i Älvsbyn har byggts ut med 500 kvadratmetrar och investeringar på över 50 miljoner kronor genomförs just nu. Arbetet med att ladda för både ökad försäljning och produktion är alltså i full gång.

Kent Johansson, vd, Älvsbyhus:

– Vi har satt upp ett mål om att fördubbla volymen av hus som vi säljer och tillverkar. Det kommer självklart ge möjligheter till nya jobb om vi klarar den målsättningen, hur många vill jag inte slå fast, men i dagens fyra fabriker jobbar 321, och fler blir vi. Här i Älvsbyn är vi 159 i dag, det är 20 fler nya jobb på bara ett år, faktiskt. En fördubbling av antal anställda blir det naturligtvis inte med kommande års teknikutveckling. Men vi kommer att behöva anställa många fler om vi klarar vår målsättning.

– Vi ska upp på den nivån och vi satsar nu för att vässa vår marknadsföring och utveckla vår produkt för att klara det målet. Det är ett långsiktigt mål, men för att nå dit måste vi självklart förbättra egentligen allt. Därför genomgår vi just ni lite av en ”make over” där vi förändrar allt från hur vår katalog och webbplats ser ut för att vässa säljkårens verktyg, till en utbyggd fabrik och ett långsiktigt arbete för att vässa vår produkt än mer.

Fabriken i Älvsbyn byggs alltså ut med 500 kvadratmeter och arbetet pågår för fullt för att utveckla och bygga framtidens än mer energieffektiva hus, så kallade nollhus.

Johansson:

Vi vet att kraven kommer att skärpas så där vill vi ligga i framkant och även bygga än mer flexibla hus så kunderna kan få fler valmöjligheter till att förverkliga sitt drömboende.

Men, det är inte bara hus och fabriker som byggs i Älvsbyn. Nu får även Kanisbacken en ny lift, finansierad av Älvsbyhus.

– Ja, det stämmer, vi tar den investeringen och donerar en lift till kommunen för att vi bidra till ett attraktivare samhälle. Det är viktigt för oss också rent konkret att orten lockar människor till inflyttning då vi behöver underlag för att kunna rekrytera nya duktiga medarbetare. En ny lift och en utbyggd fabrik hoppas vi ska bli ett lyft för Älvsbyn på flera sätt, säger Johansson.

Helena Öhlund, kommunalråd, Älvsbyn:

– För oss i kommunen är samarbetet med Älvsbyhus väldigt viktigt. Och det känns verkligen bra att man fortsätter engagera sig för att bygga ett attraktivt samhälle. Att vi nu tillsammans kan utveckla Kanisbacken är ytterligare ett steg i det gemensamma arbetet. Sedan så är vi självklart väldigt positiva till att Älvsbyhus satsar och utvecklar sin verksamhet här på orten.

 

Kent Johansson tillsammans med kommunalråd Helena Öhlund.

Nya hus – nytt uttryck

Älvsbyhus går just nu igenom en make over. Nytt grafiskt uttryck, ny webb och nya hus är på väg. – Vi vill ta ett nytt kliv nu i vår utveckling, vi kan utlova flera spännande nyheter det kommande året, säger Olov Granström, marknadschef, Älvsbyhus.

Läs mer
Beställ katalog