Hoppa till innehåll

"Vi vill lyfta alla familjer"

För andra året i rad går Älvsbyhus in som officiell Bronze Partner till Stockholm Pride.
I år väljer man dessutom att samarbeta med bland annat reportagesajten Regnbågsfamiljen i Pride Park.
- Vi är jätteglada att vi återigen och tillsammans med andra som vi tycker gör gott får lyfta alla familjer – oavsett hur de ser ut, säger Jennifer Johansson, marknadschef på Älvsbyhus.

Förra året beslutade sig Älvsbyhus för att gå in som officiell Bronze Partner till Stockholm Pride. Det betyder att företaget sponsrade festivalen med 100 000 kronor. Pengar som gör att arrangören kan skapa en så bra festival sommöjligt – med föreläsningar, debatter, uppträdanden och trygga rum för alla.
Samtidigt passade man på att måla visningshuset på Nybygget utanför Stockholm i regnbågens färger – något som uppmärksammades flitigt i bland annat sociala medier. 

Årets Stockholm Pride blir EuroPride – en titel som får användas av en europeisk festival per år. Detta innebär en folkfest som drar till sig flera hundra tusen deltagare världen över. Återigen går Älvsbyhus in som officiell Bronze Partner – och passar på att bjuda in några samarbetspartners till montern i EuroPride Park på Östermalms IP, festivalens hjärta. 
- Vi har vänt oss till dem som liksom vi värnar om familjen. Och det känns bra att vi kan göra det här tillsammans, säger Jennifer Johansson. 

På plats i EuroPride Park kommer Regnbågsfamiljen att finnas. Grundaren Maria Moustakakis berättar mer: 
- Regnbågsfamiljen är en reportagesajt, främst i poddformat, som är ett känslomässigt komplement till alla hårda fakta som finns på nätet om olika sätt att skaffa familj oavsett familjekonstellation. Vi är oerhört glada över att samarbeta med Älvsbyhus under pride och vi hoppas att så många som möjligt vill besöka vårt tält där vi samlar experter som svarar på frågor om fertilitet, där vi spelar in livepoddar och där du och din familj kan bli fotad av en fotograf. På plats finns massor med festliga fototillbehör så är du riktigt kreativ så har du chans att vinna en härlig goodiebag.  

På plats kommer även Olika förlag att finnas. De ger bland annat ut normkreativa barn- och ungdomsböcker.

”Vi vill vara med och göra skillnad”

Som första företag i Norrbotten blir Älvsbyhus certifierad för jämställd sponsring av stiftelsen FairPay. Under 2017 gick 67 procent av företagets sponsring till kvinnor och tjejer. - Det här är en högst medveten satsning från vår sida, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

Läs mer
Beställ katalog