Hoppa till innehåll

Sveriges mest sålda hus heter Linnéa!

Älvsbyhus kan nu glatt konstatera att man inte bara är Sveriges totalt sett största småhustillverkare. Man bygger dessutom Sveriges mest sålda hus - Linnéa.

- Det är otroligt roligt att så många gillar husmodellen. För oss är det här ett hus att skapa ett drömhem i, säger Frida Björk, CAD-ritare på Älvsbyhus.

Nästan vartannat hus, 40 procent, som sålts under 2017 är ett Linnéa - ett enplanshus med boytan 129 kvadratmeter med möjlighet till fyra eller fem rum.

Linnéa lanserades i februari i år och har på kort tid gjort stor succé. När föregångaren Tyr ritades tog man sats ur både den svenska byggnadskulturen och det som man på Älvsbyhus ansåg vara den svenska villadrömmen för många familjer.

En av dem som var med på 90-talet när Tyr* skulle tas fram var Mats Granberg, morfar till Frida Björk. Nu är det Frida som skissat upp flertalet hus av modellen Linnéa till kunder runt om i landet.

- Känslan var lite storslagen, nästan lite mallig, när vi skulle ta fram Linnéa. Vi arbetade utifrån en storsäljande och populär husmodell och då får man förändra med respekt för historien bakom. Men Linnéa blev verkligen en husmodell där jag kan se familjer forma sig ett hem i, säger Frida Björk.

Frida Björk, CAD-ritare Älvsbyhus

När Linnéa skapades lät man helt enkelt modellen bli större med rymligare hall, kök och vardagsrum – och marknadens största tvättstuga.

- Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är väldigt, väldigt omtyckt. Vi upplever att det matchar dagens livsstil där familjemyset handlar om att man i ena sekunden ska rymmas tillsammans runt köksbordet eller i soffan, för att i nästa dra sig tillbaka till sina rum.

- Nu har köket fått ta ännu mer plats, det är ju ändå husets hjärta och ska vara rymligt både av praktiska och känslomässiga skäl, säger Frida Björk och fortsätter:

- På samma sätt har hallen öppnats upp så den välkomnar både familjen och gäster. Vi hade råd att verkligen låta ytorna få ta plats, som den sista korridorliknande passagen utanför badrum och sovrum som blivit en passage där det nu ryms att inreda med mindre möbler.

Grundutförandet av Linnéa består av tre sovrum, det största med direkt tillgång till klädkammare, ett badrum och en mindre toalett och så den rymliga tvättstugan. Den större familjen kan lätt addera ytterligare ett sovrum och ändå uppleva huset som rymligt. Detsamma gäller vid tillval av köksö.

Alla rum har dessutom som standard att ta in ljus från två håll.

- Ljusgenomströmningen tvärs över hela huset är något som vi vet tilltalar våra husköpare. Det blir en känsla av ute och inne samtidigt. Rummen kan flexibelt möbleras utifrån tomt och läge – och man kan välja att vända ryggen till en sida för att omfamna natur och utsikt på en annan, utan att tappa glädjen av ljusets dagliga vandring.

I Linnéa, liksom i Älvsbyhus tio andra, nya husmodeller, ingår den nya väggkonstruktionen Energy Wall. En treskiktsvägg som utvecklats för att klara de mest väderutsatta förhållandena och som bland annat innebär en uppskattad, djupare, placering av husets fönster och en låg energikostnad.

- Med låga energikostnader och med de fina tillval du kan göra, vet vi att vi med frånpriset på 1,58 miljoner är väldigt konkurrenskraftiga, avslutar Olov Granström, försäljningschef Älvsbyhus.

Beställ vår nya katalog

*Planlösningen i Tyr togs fram av Leif Rehnberg som jobbat som Älvsbyhussäljare i över 40 år.  

Nu monteras hus nummer 41 000

Idag börjar monteringen av Älvsbyhus nummer 41 000. För paret Johansson Tibblin, som förlorade sitt hem i en brand för sju månader sedan, är det här ett mer än efterlängtat hus.

Läs mer
Beställ katalog