Hoppa till innehåll

”Vi vill vara med och göra skillnad”

Som första företag i Norrbotten blir Älvsbyhus certifierad för jämställd sponsring av stiftelsen FairPay. Under 2017 gick 67 procent av företagets sponsring till kvinnor och tjejer.
- Det här är en högst medveten satsning från vår sida, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

I början av februari i år gick Älvsbyhus ut med att de bestämt sig för att sponsra Luleå Hockeys damer lika mycket som herrarna. Det är inte rimligt att skillnaderna mellan damerna och herrarna ska vara så stora som de är idag, sade Kent Johansson då – och uppmanade andra företag att följa deras exempel och ge damidrotten lika mycket som herridrotten.

I april togs nästa steg i arbetet med att skapa likvärdiga förutsättningar för tjejer och killar inom idrotten då man valde att inleda ett samarbete med FairPay. Idag, bara en månad senare, har Älvsbyhus nått stiftelsens högsta certifiering – FairPayer guld.

Det här innebär att Älvsbyhus med råge nått målet att fördela sin sponsring jämt mellan kvinnor och män. 67 procent av Älvsbyhus sponsring går idag till idrottsutövare eller lag som består av kvinnor eller tjejer, däribland nämnda Luleå Hockey/MSSK och Piteå IF. Detta är ett strategiskt val för att jämna ut de skillnader som råder mellan kvinnor och män inom idrotten.

- Vi vill vara med och göra skillnad. Det här är vårat sätt att vara med och bidra till en bättre - mer jämställd – värld, och idrottsvärld, säger Kent Johansson.

- Det är fantastiskt att Älvsbyhus väljer att ta detta steg. Det visar på ett företag som tar ansvar och på ett aktivt sätt vill vara med och bidra till ett mer jämställt och hållbart samhälle. Vi hoppas att Älvsbyhus beslut leder till att fler aktörer vill vara en del av denna förändringsresa, säger Isabelle Widmark, ordförande FairPay.

För mer information om FairPay, besök http://www.fairpay.nu eller kontakta Isabelle Widmark på isabelle@fairpay.nu

80 procent av de svenska företagens totala sponsring går idag till män medan 20 procent går till kvinnor. Detta trots att kvinnor utgör 46 procent av idrottsutövarna.
Källa: FairPay.


Foto: Viveka Österman

Läs mer om vår satsning på Luleå Hockeys damlag här!

Upplev ditt nya drömhus från soffan

Tidigare i mars lanserades det nya vinkelhuset Regina - Älvsbyhus största och mest flexibla enplanshus. Om ungefär ett år finns de första husen på plats att uppleva fysiskt. Men redan nu kan du kliva in i Regina hemifrån soffan, via din dator eller mobil. Välkommen på en husvisning i VR.

Läs mer
Beställ katalog