Hoppa till innehåll

”Älvsbyhus ser värdet i att låta människor växa”

Från receptionen till chef för den tekniska supporten. Efter 15 år i företaget, trivs Anna Karlsson bättre än någonsin.
- Älvsbyhus jobbar aktivt med att behålla de anställda inom företaget, det känns fint, säger Anna och får medhåll av Frida Björk.

Anna Karlssons resa inom Älvsbyhus inleddes 2002 med en halvtidstjänst i receptionen. Där blev hon inte kvar länge. Ganska snabbt utökades hennes timmar och arbetsuppgifterna växte till att innefatta bland annat fakturahantering. 2006 blev hon tillfrågad om att jobba med kundernas slutbeställningar för att bland annat ta hand om alla de tillval som görs. Och lite på den vägen är det.

Vid årsskiftet kliver hon på den nya tjänsten som avdelningschef för Teknisk support.
- Just nu går jag lite dubbelt för att dels lämna över, dels lära mig det nya. Det funkar jättebra med den här typen av internutbildning, säger Anna och fortsätter:
- Att börja i receptionen var ett jättebra första steg. Jag fick otroligt mycket frågor och lärde mig lite om väldigt mycket. Det gillar jag hos min arbetsgivare, att de ser värdet i att låta människor växa och att de visar att de vill behålla sina anställda inom företaget.  

På samma sätt resonerar Frida Björk. För fyra år sedan började hon som CAD- och bygglovsritare på Älvsbyhus men jobbar sedan oktober som inköpare.

- Jag är frisör i grunden men kände att jag ville göra något nytt. Jag blev tipsad om att söka en tjänst här och har inte ångrat mig. Jag trivs verkligen jättebra. Vi har en bra gemenskap, jobbar nära varandra och kan verkligen prata och fråga varandra om allt, säger Frida.
- Man känner att man uppskattas och att de vill ha kvar en när man får chansen på det här sättet.

Och det bästa med jobbet?
- Gemenskapen! Sedan är det jätteroligt att vara med i alla de här familjernas husköparprocess. Det stora köp ett hus innebär är något man kanske bara gör en gång i livet, säger Anna. 

Beställ katalog