Publicerad 17 maj 2024
Uppdaterad 4 juli 2024

Ekonomichef

Vi söker en erfaren, driven och affärsmässig ekonomichef som vill ha en nyckelroll i Älvsbyhus fortsatta framgångsresa!

I rollen som ekonomichef hos oss kommer du ha en nyckelroll i vår organisation och vara direkt ansvarig för ekonomifunktionen. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår vd som du rapporterar till. Du ingår i företagsledningen och har fem underställda medarbetare. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för deras ekonomiska strategi och styrning. Ditt ansvar omfattar inte bara den legala redovisningen utan också att driva controlling, säkerställa resultat- och måluppfyllelse samt delta i ekonomiska utvecklingsinitiativ.

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att leda och utveckla ekonomiarbetet innebärande ansvar för månads- och årsbokslut, årsredovisning, huskalkyler, prognoser, rapportering med mera.

Rollen som ekonomichef innehåller såväl strategiska som operativa uppgifter av ”hands-on-karaktär”. Du kommer även att medverka i och driva strategiska utvecklingsprojekt.

Kompetens

För att lyckas i rollen som ekonomichef tror vi att du har en relevant universitetsexamen inom ekonomi eller motsvarande. Vidare har du tidigare arbetat i en ledande befattning och det kan vara bra om du har en bakgrund i redovisnings- och revisionsbranschen. Du har en god förståelse för ekonomistyrning och erfarenhet av att leda ekonomiska processer. Erfarenhet av koncernredovisning är meriterande.

Du trivs med att ta mycket ansvar och agerar med tydligt affärsfokus och står upp för din åsikt. Du behöver vara strukturerad, noggrann och analytisk, med förmåga att hantera högt tempo med stor uthållighet. Att arbeta som ekonomichef kräver också goda ledaregenskaper och förmåga att skapa goda relationer. Du karaktäriseras av en obruten lojalitet.

Som person är du prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du är nyfiken och tycker om analys och siffror för att förstår vad som ligger bakom dessa och bedöma hur de påverkar affärerna på kort och lång sikt. Du drivs av utvecklingsinriktat arbete och med förändrings- och förbättringsarbete. Du får inte vara rädd för förändring och, du måste vara trygg i din kompetens, då detta är en del av det dagliga arbetet. Du har en tydlig integritet och stort etiskt ansvarstagande.

Vidare har du en praktisk framtoning och är jordnära som person som passar in i en företagskultur som kännetecknas av öppenhet och enkelhet i kommunikation och i samarbetet.

Varaktighet

Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning 6 månader kommer att tillämpas.

Arbetstid

Heltid, dagtid

Tillträde

Snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Placeringsort

Älvsbyn

Lön

Månadslön

Ansökan

Välkommen med din ansökan till Magnus Nordström, ange "Ansökan Ekonomichef Älvsbyhus" i rubriken:
Telefon: 0920-941 45
Mobil: 070-297 53 66 
E-post: magnus.nordstrom@cesab.se

Sista ansökningsdag är 2024-08-11. Vi jobbar med löpande urval, så ansök så snart som möjligt då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

När du väljer att skicka in en ansökan till oss samtycker du till personuppgiftsbehandling enligt Älvsbyhus Personuppgiftspolicy

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan