Hoppa till innehåll

Lagspelet lockade Oskar

Lagspelet och chansen att klättra inom företaget fick Oskar Eriksson att söka sig till Älvsbyhus.
- Jag har sett andra göra den här resan och Älvsbyhus känns som ett spännande företag, säger Oskar.

Det har gått fort för Oskar Eriksson. I maj 2016 anställdes han som CAD- och bygglovsritare efter att ha sökt tjänsten som låg ute på Älvsbyhus webb.

Vid årsskiftet börjar han som produktionsplanerare på Teknikavdelningen.
- Jag ville till Älvsbyhus. Det kändes som ett stort företag som många känner till. Ett spännande företag där man kan jobba med många olika saker – och hitta något att göra hela livet, säger Oskar.

Tidigare i år gjorde Älvsbyhus sin största satsning på 25 år då man bland annat började att bygga ut fabrikerna och lanserade elva nya hus. En medveten långsiktig satsning som inneburit – och innebär – mer jobb och en del både externa och interna rekryteringar.
- För mig känns det som nästa steg i huset. Det känns spännande och jag ser fram emot att lära mig mer om våra hus ur ett tekniskt perspektiv. Ett steg närmare konstruktion helt enkelt.

De nya arbetsuppgifterna innebär kortfattat att Oskar ska kundanpassa ritningarna innan de skickas till fabrik, det sista steget innan huset börjar byggas.
- Det första jag tänkte på när jag började här var hur imponerande samarbetet var. Så är det fortfarande. Det är en lång, häftig process där alla drar åt samma håll. Inte minst i fabriken. Jag är själv en lagspelare så det här lockade mig, säger Oskar och fortsätter:
- Sedan tror jag att det är lättare att våga byta jobb inom ett företag på det här sättet. Både för mig som anställd och för arbetsgivaren. 

Beställ katalog