Hoppa till innehåll

Huset passade deras behov

Att hitta ett hus som passar ens livsstil och behov är idag en självklarhet bland husbyggare. Hela 94 procent av de svenskar som går i husbyggartankar skriver under på det.
- Vi ville ha det här öppna, med mycket ljus. Vi kan umgås i köket, Benjamin kan leka i vardagsrummet och ändå är vi tillsammans, konstaterar Jenny och Fredrik Brännmark.

Ljudet från Benjamins lek fyller hallen när vi kliver på. Han skrattar. Leker med ett tåg på golvet i mellanrummet mellan kök och vardagsrum i det nybyggda huset. Fredrik och Jenny sitter vid köksbordet och hyschar honom lite, men skrattar sedan. Det är ett hus fullt av liv – och så ska det väl vara i en småbarnsfamilj.

Fredrik och Jenny Brännmark är idag väldigt nöjda med sitt val av hus och den resan som det var att bygga nytt.
- Vi ville ha det här öppna, med mycket ljus. Den här planlösningen. Det är fantastiskt. Vi kan umgås och ta en kaffe i köket och Benjamin kan sitta och leka i vardagsrummet och vi är ändå tillsammans, konstaterar Jenny och Fredrik nickar:
- Redan vid första mötet berättade säljaren om alla nya tillval. Det fanns mycket mer möjligheter att modifiera än vad vi hade trott. Det fanns en uppsjö av tillval. Jag minns att jag slet mitt hår när vi skulle välja tapeter, haha.
- Ja, det var mycket mer modernt och snyggt än vad vi först trott. Trägolvet är ju standard. Rostfria vitvaror och ytskikten är alla jättesnygga. Jag hade bilden av min barndoms Älvsbyhus att det skulle vara en lång korridor och små rum. Men husen idag är helt annorlunda, säger Jenny.

När de bestämt sig för att bygga gjorde de som de flesta andra, surfade runt och frågade människor de kände. Efter en tid hade de tre hustillverkare på köksbordet.
- Vi jämförde likvärdiga hus och från en tillverkare kostade huset 3,5 miljoner, men ett motsvarande hus hos Älvsbyhus kostade 1,4. Den enda skillnad vi uppfattade var att hos det dyrare huset kunde man typ välja mellan 15 dörrhandtag. Och vår upplevelse var att Älvsbyhus hade mer än nog med tillval, minns Fredrik.
- Och vi vill ha råd att kunna resa och gå ut och äta, leva helt enkelt. Och det kan vi nu. Vi ville inte lägga alla pengar på att enbart bo, säger Jenny.

Benjamin kommer och klättrar upp i knät på mamma och visar sitt tåg. Jenny rätar på sig lite och berättar:
- Vi har varit jättenöjda, vi kan faktiskt inte klaga på någonting. Besiktningskillen sa att han nog inte sett ett så felfritt hus. Jag har en kompis som köpt ett betydligt dyrare hus från en annan leverantör, men det imponerade inte på mig. Det var mer rackel med det huset märkligt nog.

Vilket hus passar dig? 

Flexibilitet med 150 tillval 

Sveriges bästa betalningslösning

Inga förskottsbetalningar. Och endast betalning när du flyttar in. Älvsbyhus har marknadens bästa betalningsvillkor. - Du betalar inte ett öre förrän allt är godkänt och klart. Det är vi ensamma om på marknaden, säger Olov Granström, försäljningschef Älvsbyhus.

Läs mer
Beställ katalog
Chatt