Hoppa till innehåll

”Ge damerna lika mycket – det gör vi”

Älvsbyhus utmanar sponsorer: Ge damerna lika mycket – det gör vi.
- Vi har bestämt oss – hockeydamerna får lika mycket som herrarna. Vi hoppas och uppmanar att andra sponsorer gör samma sak, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

Älvsbyhus är sedan länge sponsor till Luleå Hockey och även för Piteå IF:s damer. Men nu tar de ett tydligt kliv in i den rådande debatten kring villkoren för damlagets spelare och den ekonomiska situationen för damhockey i stort. Älvsbyhus har bestämt sig för att dubblera sin sponsorinsats och ge damlaget samma nivå som herrlaget och skriver därför ett uppdaterat avtal med Luleå Hockeys damlag.
Kent Johansson, vd Älvsbyhus:
- Vi har tidigare, på olika sätt, tydligt markerat vårt ställningstagande gällande idrott på lika villkor och även betonat att vi vill ge något tillbaka till samhället där vi verkar. Det är dags att vi agerar för att elitdamhockeyspelare ska få en human vardag. Det är inte rimligt att skillnaderna mellan damerna och herrarna ska vara så stora som de är i dag.
- Jag hoppas att vi kan inspirera fler företag eller vi utmanar faktiskt andra företag att göra samma sak. Bibehåll det ni redan ger herrarna och höj damerna till samma nivå! Det vore fantastiskt om vi som stöttar Luleå Hockey kunde visa att vi står fullt ut för idrott på lika villkor. Att vi går i bräschen för att, i nästa steg, utmana landets andra elitsponsorer att göra samma sak för sina lag. 

Älvsbyhus har tagit flera aktiva val för ett mer jämlikt Sverige. I somras målade de ett hus i regnbågens färger för att markera sin sitt stöd för ett samhälle i mångfald.

Fotograf: Viveka Österman
Bilden är från dokumentärfilmen Underdogs som handlar om damhockeyns villkor.

Läs mer om Älvsbyhus

"Vi har ett väldigt, väldigt bra erbjudande"

3 av 5 tittar först på andra hustillverkare. Ändå är Älvsbyhus störst. - Vi har ett väldigt, väldigt bra erbjudande, konstaterar Jennifer Johansson, marknadsansvarig Älvsbyhus.

Läs mer
Beställ katalog