Hoppa till innehåll

Nu monteras hus nummer 41 000

Idag börjar monteringen av Älvsbyhus nummer 41 000.

För paret Johansson Tibblin, som förlorade sitt hem i en brand för sju månader sedan, är det här ett mer än efterlängtat hus. 

I slutet av oktober 2016 monterades hus nummer 40 000 från Älvsbyhus ihop. Idag, ganska precis ett år senare, är det dags för hus nummer 41 000 -  och målet att på tio år komma upp i 50 000 följer planen.   
För Ann-Sofie Tibblin och Björn Johansson är det här dock mer än ett jubileumshus. I mars i år förlorade de sitt hem i en brand.

När vi når dem via telefon har huset precis levererats till tomten i Mälardalen – och det har gått fort.

- Generellt ska det väl ta lite längre tid när man planerar att bygga hus, säger Björn.

- Vi tog många stora beslut på kort tid. Men allt har gått väldigt smidigt.

Valet föll på ett Frigg. Ett 1,5-planshus som idag ersatts med Selma - ett litet, mysigt och gediget trähus fördelat på 85 kvadratmeter på bottenvåningen och en inredningsbar övervåning som ger ytterligare 44 kvadratmeter när det behövs. Fördelat på två till fem rum med kök och tvättstuga.

- Vi ville ha många rum och valde ett hus som passade tomten och som hade den planlösning vi sökte. Vi har idag bearbetat det som hände och ett nytt hus betyder en ny start, säger Ann-Sofie och fortsätter:

- Vi har varit väldigt engagerade och var på plats även när grunden lades. Vi har också haft väldigt bra kontakt med Älvsbyhus och fått mycket hjälp och svar på våra frågor. Det har underlättat den här processen en hel del.

Tommy Rosendal är säljaren som sålt hus nummer 41 000.

- Det är alltid roligt att hjälpa människor att hitta sina drömhus. Det här var lite extra speciellt. Dels på grund av familjens situation, och dels på grund av den jämna siffran.

Är du också nyfiken på våra hus? Se alla våra modeller!

Älvsbyhus lanserar – betala när du flyttar in

Älvsbyhus lanserar nu Sveriges bästa betalningsvillkor. Inga förskottsbetalningar, betala först när du flyttar in. - Du betalar inte ett öre förrän allt är godkänt och klart, det är vi ensamma om på marknaden, säger Olov Granström, försäljningschef Älvsbyhus.

Läs mer