Hoppa till innehåll

Ökad omsättning och Älvsbyhus fortsatt störst

Småhustillverkaren Älvsbyhus går fortsatt starkt, ökar sin marknadsandel och omsättning.
Kent Johansson, vd Älvsbyhus, är mycket nöjd:
- Vi har ett bokslut som visar en ökad omsättning för Älvsbyhuskoncernen, från 1,1 miljarder 2015 till närmare 1,3 miljarder 2016.
Detta gav ett rörelseresultat på 288 miljoner.

Älvsbyhus är inne i en offensiv fas där man investerat i utbyggnad av fabriker, helt ny hållbar väggkonstruktion och ett nytt husprogram med elva nya hus som nu lanserats. Samtidigt har bolaget sett över hela sin marknadsföring och presenterat en ny modernare kommunikation och webbplats. Koncernen har också vuxit med ett nystartat markbolag och avtalet med LKAB och stadsomvandlingen i Malmfälten har redan börjat resultera i husleveranser.

 Kent Johansson, vd, Älvsbyhus:

- Att vi ökar omsättningen är ett viktigt steg framåt i vår strategi, vi levererar 100 fler hus under 2016 till nya husägare jämfört med 2015. Vi ser också att vi växer på marknaden och för 18:e året i följd är vi Sveriges största småhustillverkare.

Vi satsar och investerar för att växa och är inne i bolagets mest intensiva utvecklingsfas, kanske någonsin. De helt nya hus som nu lanserats har vår helt nya väggkonstruktion Energy Wall som är marknadens kanske bästa.

De nya husen rymmer också nya smarta planlösningar och nya attraktiva tillval som får positiv respons från marknaden. Ett enkelt bevis på det är att vi ser en fördubbling av katalogbeställningarna.

Vi kommer att fortsätta investera i den här utvecklingen och dessutom presentera fler nyheter på produktsidan. Det känns självklart oerhört positivt att det här arbetet kan ske parallellt med att vi går starkt framåt både i omsättning och marknadsandelar.

"Det gick väldigt smidigt för oss"

Älvsbyhus ramavtal med LKAB börjar bära frukt. Nu flyttar de första familjerna i bostadsområdet Repisvaara i Gällivare kommun in. - Det känns jättespännande! Vi är väldigt nöjda med det vi sett hittills av vårt hus, säger Jessica Kristensen.

Läs mer