Hoppa till innehåll

"Det gick väldigt smidigt för oss"

Älvsbyhus ramavtal med LKAB börjar bära frukt.
Nu flyttar de första familjerna i bostadsområdet Repisvaara i Gällivare kommun in.
- Det känns jättespännande! Vi är väldigt nöjda med det vi sett hittills av vårt hus, säger Jessica Kristensen. 

Repisvaara är ett gammalt stugområde vid foten av Dundret och hit flyttar många av dem som drabbas av stadsflytten i Malmberget. Några av dessa är familjen Kristensen som nu flyttar in i ett av de första Älvsbyhusen som byggts i området.
- Det har gått väldigt smidigt för oss. Flyttfirman hämtar våra saker och så är det bara att flytta in och möblera, konstaterar Jessica Kristensen.

När det stod klart att det område Jessica och Johan tidigare bodde på skulle köpas upp av LKAB, föll valet på Repisvaara och ett nytt Älvsbyhus sig naturligt
- Vi tittade runt på nätet och tycker att Älvsbyhus har väldigt fina hus. Jag har länge velat ha en enplansvilla och vi fastnade för Tyr, säger Jessica och fortsätter:
- Jag gillar verkligen planlösningen där kök och vardagsrum ligger i anslutning till varandra och på en stor yta. 

Då familjen har tre barn, varav två snart kommer att flytta ut, ville de ha ett hus som de kan trivas i länge.
- Vårt nya hus är lite mindre än det vi hade tidigare men istället har vi valt ett dubbelgarage och ett extra sovrum. En av de bästa sakerna med Älvsbyhus är att valen man måste göra inte är oändliga. Det fanns ett lagom utbud och fina tillägg. Jag har en kompis som bygger själv från grunden och jag avundas dem inte. Det har som sagt gått väldigt smidigt för oss.

Fram till 2032 beräknas det byggas närmare 360 hus i och med stadsflytten. Älvsbyhus tror och hoppas på att få många fler husordrar. 

Älvsbyhus storsatsar och lanserar en ny generation villor

Sveriges största småhustillverkare storsatsar för framtiden, bygger ut fabriker och lanserar helt nya hus. Vi har investerat 50 miljoner kronor i våra fabriker för att kunna bygga en helt ny generation Älvsbyhus.

Läs mer