Hoppa till innehåll

"Vi är mer än nöjda"

För Christoffer Berell och Jacob Eriksson var valet ganska enkelt – och i slutet av januari står deras 1,5-planshus Åse klart. På Instagramkontot @huset.ase växer drömmen fram. 

Vilka är ni?
- Vi heter Christoffer Berell och Jacob Eriksson. Vi kommer båda två från norra Sverige där Christoffer är uppväxt i Älvsbyn och Jacob i Luleå. 

Hur gick tankarna inför husköpet?
- Vi ville ta steget från lägenhet till någonting mer permanent, någonting som verkligen kändes som vårt eget. Vi hade båda en dröm om att bygga hus så vi började kolla runt bland olika hustillverkare för att se vilka alternativ som fanns och om något av dessa föll oss i smaken.

Vad lockade er med Älvsbyhus?
- Efter att vi kollat och jämfört bland en massa olika tillverkare såg vi att Älvsbyhus var de som erbjöd mest hus för pengarna. Då det skilde så mycket som det gjorde kostnadsmässigt var det till slut ett väldigt enkelt val.

Varför fastnade ni för just ett Åse?
- Vi sökte en husmodell med öppen planlösning där kök och vardagsrum gärna skulle vara kopplade till varandra. Då Åse kunde erbjuda den planlösningen kände vi att vi hade hittat rätt.

Hur har det funkat i husbyggarprocessen så här långt?
- Allting har gått över förväntan. Väntan på huset har varit lång då vi hade lite strul gällande tomten som drog ut på tiden. Under denna period fick vi höra att det skulle komma nya husmodeller, detta gjorde att vi valde att vänta på dessa innan vi bestämde oss för vad vi skulle bygga. Nu när fabrikerna äntligen byggts om så gick det snabbt till husleverans och ännu snabbare under monteringen som var klar på en vecka. Än så länge är vi mer än nöjda.

Vad ser ni fram emot mest med ert nya hus?
- Att känna att vi hittat hem. Ett hem där vi tillsammans kan bilda familj och till slut bli gamla och grå.

Följ Christoffers och Jacobs husbyggarprocess på Instagram, @huset.ase.
Spana in Åse och våra andra husmodeller här. 

Drömmer du om en jul hemma?

Vi vet hur det kan vara att fira jul hemma hos svärmor och svärfar. Att umgås med nära och kära, att träffa människor som man kanske inte ser varje dag, är både högtidligt och mysigt. Kanske också lite trångt.

Läs mer