Hoppa till innehåll

"Vi har ett väldigt, väldigt bra erbjudande"

3 av 5 tittar först på andra hustillverkare.
Ändå är Älvsbyhus störst.
- Vi har ett väldigt, väldigt bra erbjudande, konstaterar Jennifer Johansson, marknadsansvarig Älvsbyhus. 

Enligt en färsk undersökning från analysföretaget United Minds är det hela 62 procent av svenskarna som sökt bygglov som missar eller struntar i att kolla upp Älvsbyhus i ett inledande skede. En intressant siffra då Älvsbyhus genom hela 2000-talet varit den husleverantör som ändå sålt flest hus.
- För oss bekräftar det här att vi har ett väldigt, väldigt bra erbjudande. När man väl undersöker oss som ett alternativ, ser man hur fördelaktiga vi är, säger Jennifer Johansson.

I samma undersökning har man tittat på vad de svenskar med husdrömmar tycker är viktigt vid husköp. Hela 94 procent tycker att det allra viktigaste är att huset passar ens livsstil och behov. Något som man på Älvsbyhus ständigt jobbar med.
- Vi lyssnar hela tiden till våra kunder. Vi vet till exempel att en öppen planlösning är viktig och att många vill kunna göra egna val. Idag har alla våra hus öppen planlösning och vi har till exempel gjort passager bredare och hallarna luftigare. Sedan har vi våra 150 tillval som erbjuder flexibilitet.

För att ytterligare kunna ta del av husköparnas åsikter har Älvsbyhus varit drivande till att införa NKI även för hustillverkare. De första siffrorna visar att Älvsbyhus placerar sig bland de tre bästa.
- Vi tror på det våra kunder säger och strävar självklart efter att bli nummer ett. Det är där vi ska ligga.

Bland de som väljer ett Älvsbyhus anger 2 av 3 att priset är en starkt bidragande faktor. Något som förvånar Jennifer Johansson föga.
- Vi vet att våra hus är prisvärda. Dessutom har vi Sveriges bästa betalningsvillkor där du som husköpare inte betalar något innan huset genomgått slutbesiktning. Inga förskottsbetalningar eller massa fakturor. Dessutom har vi en av marknadens lägsta energikostnader och är ett smartare miljöval. För 80 procent av de med husdrömmar kommer ett energisnålt hus högt upp på listan. 

Alla våra hus   

Titta närmare på vår fördelaktiga byggprocess


Huset passade deras behov

Att hitta ett hus som passar ens livsstil och behov är idag en självklarhet bland husbyggare. Hela 94 procent av de svenskar som går i husbyggartankar skriver under på det. - Vi ville ha det här öppna, med mycket ljus. Vi kan umgås i köket, Benjamin kan leka i vardagsrummet och ändå är vi tillsammans, konstaterar Jenny och Fredrik Brännmark.

Läs mer
Beställ katalog