Hemma hos

Rebecca och Andreas

”Helhetskonceptet lockade oss”

Intervju

Kajsa Wimmer

Fotograf

Anders Westergren

Publicerad

17 maj 2022

Uppdaterad

17 maj 2022

I natursköna Björkdalen i Svärtinge besöker vi Rebecca och Andreas som nyligen flyttat in i sitt enplanshus Villa Greta.

När Rebecca och Andreas ville leta sig utanför stan var det nära att de skrev på för att flytta till ett radhus. Av en slump fick de syn på en reklamskylt om ett nytt område i Svärtinge och beslutade sig för att spana in det.
– Just då var det mest ängsmark, det fanns inte ens vägar. Men tomterna var stora och låg utspridda så känslan var lantlig och naturnära, vilket var precis vad vi var ute efter, berättar paret.

Visningshuset i området var precis under uppbyggnad men de tog kontakt med säljaren i området och fick chansen att besöka ett kundägt Greta.

– Vi föll direkt för planlösningen! Vi är ju bara två stycken i familjen så vi önskade ett mindre hus, och fastnade för modellen Greta. Vi gillar att det är öppet mellan vardagsrum och kök men samtidigt avskilt, och dessutom får vi mycket ljusinsläpp, säger Rebecca.

Björkdalen är ett område med 53 tomter där Rebecca och Andreas var den andra familjen att skriva under. När det kommer till tillvalen så är köket det dem prioriterat mest. De vita spegelspårade luckorna, ett extra fönster i köket, vita inbyggnadsvitvaror och spotlights i fönstersmygarna.

– Vi valde även bort garderoberna i hela huset för att kunna känna efter och sätta vår egen prägel på huset. Det är inget vi ångrar, för nu har vi fått möjligheten att sätta in skjutdörrar både i sovrummet och hallen, ovärderlig förvaring som vi inte fått annars.


– Det är också ett tips som vi kan ge till andra som ska bygga hus, att om man har möjlighet att göra det direkt så bör man göra det direkt. Det är så lätt att tänka ”det där kan jag göra sen” också blir det inte av. Vi ångrar inte ett enda av våra tillval.

Själva byggresan upplever de som otroligt enkel utan överraskningar.

– Allt har varit så smidigt! Vår säljare har alltid varit tillgänglig och svarat på alla våra frågor, stora som små. Om det är något vi själva behövde ordna så har hon påmint oss om det. Så vi har inte behövt vara projektledare eller ha kontakt med snickare och elektriker vilket är skönt, förklarar paret och fortsätter:

– Det bästa med Älvsbyhus är helhetskonceptet! Vi beställde ett färdigt hus, skrev på papperna och lyckligtvis kom det ett färdigt hus utan att vi behövde göra så mycket annat. Vi kände att vi kunde lita på Älvsbyhus hela vägen!

Under själva byggtiden var de delaktiga hela vägen och var självklart på plats under montagetaget.

– Det var häftigt att se! Man har väntat så länge på just den dagen och på några timmar står huset där, helt färdigmonterat. Så overkligt!

– Efter det var vi och kikade varje vecka för att vara med på vad som hände så när vi sedan fick nycklarna i handen kändes det som hemma direkt!

Till sommaren ska huset målas och dessutom planeras en stor altan som går runt hela huset, där man hoppas på många härliga middagar framöver.

;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan