Hoppa till innehåll

Om Älvsbyhus

Affärsidé & Vision

Affärsidé
Att utveckla, sälja och tillverka attraktiva, färdigmonterade trähus av hög kvalitet till marknadens lägsta pris.

Vision
På våra marknader ska Älvsbyhus ha de nöjdaste kunderna och vara det mest kända varumärket i branschen.

Sveriges största småhustillverkare

Historien om Älvsbyhus börjar 1944 då bolaget grundades under namnet Norrfjärdens Träförädling, sedan dess har bolaget vuxit till en nordisk husleverantör med verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Bolaget leds nu av tredje generationen, Kent och Stefan Johansson.  

En innovativ process för att bygga hus av hög kvalitet billigt

En unik industriell byggprocess är hemligheten bakom succésagan Älvsbyhus och den starka positionen som Sveriges största småhustillverkare. Resultatet av mer än 50 år av utveckling och optimering av byggprocessen. Steg för steg, från urvalet av skog till hur husen monteras på plats. Varje del har om och om igen optimerats, utvecklats, och fått sin egen kvalitetssäkrade lösning.

I dag har Älvsbyhus en unik byggprocess som ger en exceptionell möjlighet till kontroll av kvalitet och effektiv leverans både sett till kostnad och tid.

Vi har levererat mer än 43 000 hus till kunder i Sverige, Finland och Norge från våra tre fabriker i Sverige och i Finland. 

Nöjda husägare är vår högsta prioritet

Vi bygger hus för våra kunder som är allt från enkelhushåll till småbarnsfamiljer. Många gånger är det kanske det första (och enda) huset man bygger, och det är en stor investering.  Vi vill att det ska kännas bra i alla steg genom hela husbyggnadsprocessen. Under flera år har vi varit topp 3 när det gäller kundnöjdhet bland husköpare, och även om det är bra så är vår vision är att ha branschens nöjdaste kunder och det försöker vi ständigt leva upp till. Under årens lopp har Älvsbyhus tilldelats många olika diplom och utmärkelser.

Marknadens konkurrenskraftigaste huspriser

Vi kan ärligt konstatera att vi på Älvsbyhus har en lång tradition av att bygga hus, främst för det norrländska klimatet med långa kalla vintrar. Men som allting annat förändras även Älvsbyhus. Vi är mitt inne i en stor förnyelse där vi löpande kommer att presentera nyheter för att motsvara den nyfikne husbyggarens önskemål och förväntningar. Mycket kommer att förändras men en sak förblir densamma: marknadens kanske konkurrenskraftigaste pris.

Beställ katalog