Publicerad 14 mars 2022
Uppdaterad 14 mars 2022

Om Älvsbyhus

Det ska vara tryggt och enkelt att köpa ett Älvsbyhus. Vi bygger hållbart i en industriellt kontrollerad process, från trädet i skogen fram till att du får nyckeln till ditt nya hus i handen.

Affärsidé & Vision

Affärsidé

Att utveckla, sälja och tillverka attraktiva, färdigmonterade trähus av hög kvalitet till marknadens bästa pris.

Vision

På våra marknader ska Älvsbyhus ha de nöjdaste kunderna och vara det mest kända varumärket i branschen.

Sveriges största småhustillverkare

Historien om Älvsbyhus börjar 1944 då bolaget grundades under namnet Norrfjärdens Träförädling, sedan dess har bolaget vuxit till en nordisk husleverantör med verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Bolaget leds nu av tredje generationen, Kent och Stefan Johansson.  

En innovativ process för att bygga hus av hög kvalitet billigt

En unik industriell byggprocess är hemligheten bakom succésagan Älvsbyhus och den starka positionen som Sveriges största småhustillverkare. Resultatet av mer än 50 år av utveckling och optimering av byggprocessen. Steg för steg, från urvalet av skog till hur husen monteras på plats. Varje del har om och om igen optimerats, utvecklats, och fått sin egen kvalitetssäkrade lösning.

I dag har Älvsbyhus en unik byggprocess som ger en exceptionell möjlighet till kontroll av kvalitet och effektiv leverans både sett till kostnad och tid.

Vi har levererat 46 000 hus till kunder i Sverige, Finland och Norge från våra tre fabriker i Sverige och i Finland. 

Nöjda husägare är vår högsta prioritet

Vi bygger hus för våra kunder som är allt från enkelhushåll till småbarnsfamiljer. Många gånger är det kanske det första (och enda) huset man bygger, och det är en stor investering.  Vi vill att det ska kännas bra i alla steg genom hela husbyggnadsprocessen. Under flera år har vi varit topp 3 när det gäller kundnöjdhet bland husköpare, och även om det är bra så är vår vision är att ha branschens nöjdaste kunder och det försöker vi ständigt leva upp till. Under årens lopp har Älvsbyhus tilldelats många olika diplom och utmärkelser.

Marknadens mest konkurrenskraftiga huspriser

Vi kan ärligt konstatera att vi på Älvsbyhus har en lång tradition av att bygga hus, främst för det norrländska klimatet med långa kalla vintrar. Men som allting annat förändras även Älvsbyhus. Vi är mitt inne i en stor förnyelse där vi löpande kommer att presentera nyheter för att motsvara den nyfikne husbyggarens önskemål och förväntningar. Mycket kommer att förändras men en sak förblir densamma: marknadens kanske mest konkurrenskraftiga huspriser.

Läs mer! Se priser på alla våra hus

Du kanske också vill läsa

Bygga hus

Vår process

Vår unika process har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

En trygg hustillverkare

Älvsbyhus är det smarta valet för ditt nya hus! Med mer än 46 000 tillverkade hus är vi en pålitlig husleverantör. Effektiv husproduktion, låga totalkostnader, flexibilitet i tillval och hög byggkvalitet är bara några av våra fördelar. Läs vidare och upptäck de alla.

Hållbarhet

Energy Wall

Upptäck Älvsbyhus Energy Wall - den moderna väggkonstruktionen som ger ett sunt och friskt hus. Med över 300 millimeter isolering klarar den de allra tuffaste förhållandena och är framtidsanpassad för att möta EU:s "Näranollenergidirektiv". Läs mer om Energy Wall här.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan