Hoppa till innehåll

Om Älvsbyhus

Älvsbyhus är en nordisk koncern med verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Bolaget bildades 1944 som Norrfjärdens Träförädling. Älvsbyhus utveckling tog fart i början på 60-talet då man på ett innovativt sätt utvecklade och byggde upp en rationell industriellbyggprocess enligt löpandebandprincipen inomhus i en fabrik. Det första huset tillverkades 1960. Nu har vi levererat mer än 42 000 hus till kunder i Sverige, Finland och Norge från våra tre fabriker i Sverige och i Finland. Bolaget leds nu av tredje generationen, Kent och Stefan Johansson.

Det mesta i ett Älvsbyhus tillverkas i de egna produktionsanläggningarna i Älvsbyn, Bjärnum samt Kauhajoki i Finland. Älvsbyhus tillverkar inte bara det färdiga huset, de sågar, kapar och hyvlar virket, de bygger inredningen och grunderna själva i de egna fabrikerna under tillverkningsprocesser som man i decennier justerat och optimerat för att leverera attraktiva och kvalitativa hus till ett oväntat lågt pris. Det är något vi envist håller fast vid. Och jobbar stenhårt för att klara.

Vi kan ärligt konstatera att vi på Älvsbyhus har en lång tradition av att bygga hus, främst för det norrländska klimatet med långa kalla vintrar. Men som allting annat förändras även Älvsbyhus. Vi är mitt inne i en stor förnyelse där vi löpande kommer att presentera nyheter för att motsvara den nyfikne husbyggarens önskemål och förväntningar. Mycket kommer att förändras men en sak förblir densamma: marknadens kanske konkurrenskraftigaste pris.

Beställ katalog