Inspiration

När man ska bygga hus kan det vara roligt och inspirerande att se hur andra har gjort. Här har vi samlat kundberättelser och andra artiklar för just det syftet. Du kan också använda vår online-tjänst för att bygga ditt hus digitalt.

Vad vill du läsa om?

Uteliv & trädgård

Förbered trädgården för höst

Vad ska man tänka på för att ge trädgården de allra bästa förutsättningarna?

Uteliv & trädgård

7 knep för att skapa en drömmig uteplats

Ge din uteplats lite kärlek och skapa ett drömmigt sommarparadis med sju enkla knep.

Inspiration

Ett personligt Älvsbyhus

Att bygga hus är en av de största upplevelserna i livet, och självklart vill du ha ett hus som känns som ditt "hemma". Vi ger dig några tips på tillval och andra saker som kan göra att ditt Älvsbyhus blir så personligt som möjligt.

Inredningstips

Inreda och förnya sovrummet? Det här ska du tänka på

Ett sovrum ska vara en avkopplande och harmonisk plats med mjuka former och lugna färger. Vi ger dig några tips på hur du kan tänka på när du inreder ditt sovrum.

Inspiration

6 fördelar med bastu

Forskarna säger att bada bastu har liknande hälsoeffekter som att träna. Inte minst minskar regelbundet bastande risken för hjärt- och kärlsjukdomar - men du blir också lycklig av en stund i värmen. Låter det för bra för att vara sant?

Inredningstips

Skönt att ha ett lugn hemma

Hur inreder du ett Älvsbyhus smakfullast? Vi lät stylisten Camilla Mauree från Houme ta sig an uppgiften. – Jag utgick från en nordiskt ljus inredning med naturliga råvaror och lugna färger. Livet är ofta hektiskt, så varför inte låta hemmet vara lugnt färgsatt.

Inredningstips

Inredningsknepen som får ditt hem att se större ut

Drömmer du också om ett stort och luftigt hem? Även du som har begränsat med kvadratmeter kan med hjälp av några smarta inredningsknep skapa rymd hemma.

Inredningstips
Barnrum

Skapa ordning i barnens rum i 7 steg

Barnens rum kan på mindre än en timme förvandlas från välstädat till ett bombnedslag. Men med smarta och enkla förvaringslösningen kan ni lätt skapa ordning i kaoset.

Inredningstips

Förnya ditt hem med DIY

Små förändringar kan göra stor skillnad i ett hem. Vi vill att du ska trivas länge i ditt Älvsbyhus och tipsar om enkla sätt att uppdatera din inredning, förnya ditt kök och hitta andra användningsområden för älskade gamla möbler.

Bygga hus

Hitta och köpa tomt

Drömmer du om att bygga hus? Att köpa tomt är det första steget. Vår guide lär dig allt du behöver, från att kartlägga dina behov till att hitta tomter till salu och vad du ska tänka på kring bygglov och finansiering. Låt din husdröm bli verklighet.

Energi & miljö

Vad räknas som normal elförbrukning i villa?

Vad är normal elförbrukning och hur kan man minska sina el- och uppvärmningskostnader? Lär dig om elförbrukning, vad som påverkar den och vad som är normalt. Se också vår jämförelse av Älvsbyhus med andra hus.

Bygga hus

4 anledningar till att du vågar köpa hus i osäkra tider

Det är en speciell situation som råder i världen och många känner osäkerhet inför framtiden. För dig som drömmer om och planerar att bygga hus kanske osäkerheten känns ännu tydligare. Vågar vi bygga hus just nu?

Bygga hus

Välja hustillverkare / husleverantör

Att köpa hus innebär att även välja en hustillverkare! Vad ska man tänka på?

Bygga hus

Vad kostar det att bygga hus?

Vi går igenom alla kostnader vid ett husbygge och ger tips för att bygga ett prisvärt hus utan att tumma på kvalitet och säkerhet. Lär dig hur du kan hålla nere kostnaderna och hur val av hustyp, tomt med mera påverkar kostnaden. Bygg ditt drömhus utan att spränga budgeten!

Bygga hus

5 fördelar med att bygga trähus

Trä eller sten. Sten eller trä. Så snart du bestämt dig för att bygga hus börjar besluten rada upp sig. Ett av de första och kanske största – i vilket material ska jag bygga? Vi listar fem fördelar med att bygga ditt hus i trä.

Välj rätt entreprenadform

I den här guiden har vi samlat allt du behöver veta om olika entreprenadformer för att kunna göra ett tryggt och påläst val.

Bygga hus

Så väljer du rätt husmodell

De bästa tipsen för hur du väljer rätt husmodell utifrån dina behov.

Visningshus

Gå på husvisning

Här delar vi med oss av våra bästa tips på vad du ska tänka när du går på husvisning.

Fritidshus

Älvsbyhus som fritidshus

Många väljer Älvsbyhus som fritidshus för att det är ett prisvärt, tryggt och smidigt alternativ.

Fritidshus

Bygga fritidshus

Vad är det egentligen för skillnad mellan att bygga ett fritidshus och en villa?

Välkommen in i våra kunders hem

Henrik

Välkommen in i Villa Henrik

Åse

Välkommen in i Villa Åse

Astrid

Välkommen in i Villa Astrid

Bildgalleri för inspiration

Interiör

Exteriör

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan