Hemma hos

Siw och Roger

”Jättenöjda med hela processen”

Intervju

Kajsa Wimmer

Fotograf

Anders Westergren

Publicerad

30 juni 2022

Uppdaterad

30 juni 2022

I juni 2019 gick flyttlasset för Siw och Roger, från hyreslägenhet till det nybyggda Älvsbyhuset villa Linnéa. Läget är fantastiskt vid det lilla villaområdet med sjöutsikt utanför Söderbärke i Smedjebackens kommun.

En snabb process

– Vi är jättenöjda med hela processen, från beställning till inflyttning gick det verkligen jättefort.

För Siw och Roger gick det också snabbare än väntat då de hade allt från bygglov till färgsättning klart när de fick erbjudande om tidigarelagt husmontage. Roger berättar:

– Vi skulle egentligen få huset levererat under hösten 2019 men fick information om en annan huskund som fått problem med sin tomt och inte kunde ta emot sitt hus och då fick vi förfrågan om att tidigarelägga vår leverans. Vi hade ställt in oss på att flytta in vid jul men i stället blev det vid midsommar!

Att det var just på den här platsen som paret valde att slå ner bopålarna är ingen slump. Både Siw och Roger trivs som allra bäst utomhus med allt från fiske, vandring och fjällturer och att de därför ville bo på ett område med närhet till naturen stod klart från första början. Nu bor de cirka 100 meter från sjön med alla möjligheter det för med sig, till exempel egen båt och fiskemöjligheter. De har en stor tomt med fritt läge och inte så många grannar och dessutom ett nybyggt hus som är noga utvalt utifrån både tomt och funktion.

Vi fastnade för Linnéas planlösning

Att det skulle bli villa Linnéa var ett beslut som växte fram efter att paret besökt flertalet visningshus.

– Vi kikade på många olika hus innan vi bestämde oss. Vi besökte Bo- och byggmässan i Älvsjö där Älvsbyhus hade monterat ett villa Estelle, sedan gick vi på visning av villa Astrid och andra hus också. Men sedan fastnade vi för Linnéas planlösning. Vi ville ha ett traditionellt hus och Linnéa erbjöd precis de egenskaper vi sökte och vi föll som sagt för planlösningen.

Huset har paret valt att utrusta med många tillval och paret har även själva valt att installera en braskamin. Strategiskt placerad i vardagsrummet ger den inte bara värme men även den där härliga myskänslan hela vägen från hallen.

Husmontage och inflyttning

Att vara med vid husmontaget var en självklarhet och så här berättar Roger om dagen när montaget startade:

– Det var det snabbaste jag sett någon sätta upp ett hus! Och ändå var de bara två snickare! De var verkligen jätteduktiga och ska absolut ha beröm. Att vår säljare dessutom kom förbi under samma kväll för att kolla läget och svara på våra frågor var klockrent.

Siw och Roger är imponerade över hur smidigt det är att bygga hus tillsammans med Älvsbyhus, det kan man inte ta miste på när de utbrister:

– Var sak hade sin plats, imponerande! Vilken logistik! Vi har dessutom fått hjälp med allt, fått svar på alla våra frågor och är väldigt nöjda med allt från första mötet till inflyttade. Bemötandet från alla har varit väldigt bra och är fortsatt bra.

Projekt ute på gården

Gräsmattan är på plats men nu har paret börjat fundera på och planera för en trädgård, de har även planer på att glasa in verandan på husets baksida. För den som vill se mer av kommande inglasning och trädgård rekommenderas ett besök till parets Instagram.

Avslutningsvis berättar de att det bästa med Älvsbyhus är byggprocessen och bemötandet mot kund. Att man inget behöver betala förrän efter godkänd slutbesiktning är också ett jätteplus och kanske till och med avgörande för många.

– Vår bankman trodde nästan att vi skojade när vi berättade att vi inte behövde betala något förrän vi hade flyttat in!

Siw och Rogers tips till dig som vill bygga nytt

  • Titta på visningshus! Även om ni bestämt husmodell så titta på tillvalen och fundera på vad ni vill ha innan ni bestämmer er. Gå på många visningar och titta på olika husmodeller.
  • Gör en lista med vad ni vill ha, för- och nackdelar. Vet ni hur tomten ser ut så fundera på hur ni vill vi ha rummen i förhållande till läge/utsikt på tomten, alltså hur skulle man bäst placera huset och vilken husmodell passar bäst på tomten.
  • Titta på fler visningshus! Det är fantastiskt att ha möjlighet att besöka olika visningshus inför sina egna val till sitt eget hus.
;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan