Publicerad 29 juni 2022
Uppdaterad 29 juni 2022

Ett personligt Älvsbyhus

Att bygga hus är en av de största upplevelserna i livet, och självklart vill du ha ett hus som känns som ditt "hemma". Vi ger dig några tips på tillval och andra saker som kan göra att ditt Älvsbyhus blir så personligt som möjligt.

Det finns givetvis en del begränsningar när man väljer att bygga modulhus, men det betyder inte att alla hus blir likadana. Både exteriört och interiört är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna, och du kan göra personliga tillval hela vägen.

Exteriört 

Det finns flera exteriöra tillval att välja hos oss. Takkupa, eller dubbla takkupor, är populära tillval på våra 1,5-planshus som både skapar ett större ljusinsläpp och mer rymd på övervåningen. Du kan även välja förhöjt väggliv för ännu ytterligare rymd. På 1-planshusen är det ett snyggt och klassiskt tillval att välja vårt bandtäckningsmönstrade tak som ger huset en 19-graders takvinkel och dessutom en bredare entré. Våra olika fönstertillval är också något som ger stor skillnad på exteriören.

Tänk på att noga tänka över dina tillval och fundera på vad det faktiskt är som gör att du faller för ett hus exteriört! Är det en stor och mysig veranda när du kan sitta kvar länge på under ljumma sommarkvällar? Är det en vacker trädgård? Eller är det fasader målade i mer spännande färg än faluröd?

Fundera på vad som är viktigt för dig och vad det är som gör att du faktiskt faller för ett hus exteriört. Genom att välja en prisvärd hustillverkare har du större möjlighet att lägga mer pengar på tillvalen istället?

Interiört 

Interiört finns det massvis av möjligheter hos oss. De mest populära tillvalen vi har är spotlights i fönstersmygarnalåga fönsterdekorfönster samt takkupan på 1,5-planshusen.

I köket finns också många spännande möjlighet. Bland annat kan du välja det omtyckta tillvalet rullbackar, du kan välja vita eller svarta stänkskydd och du kan välja inbyggnadspaket i vitt eller rostfritt. Många väljer också att lägga till ytterligare ett fönster i köket för extra ljusinsläpp. 

Men på samma sätt som under exteriöra tillval så gäller det att fundera på - vad är det som gör ett hem personligt för dig? Är ljusinsläpp en viktig faktor så kanske det är värt att satsa på extra fönster och helglasade fönsterdörrar? Eller är du kanske den som älskar bastu så kanske någon av våra husmodeller med bastu är något att satsa på? 

I slutändan är det människorna som bor i huset som gör ett hus till ett hem, och ingen annan vet bättre än du vad som skapar ditt hemma. Det är också en anledning till att vi står fast vid våra låga priser - för att vi vet att i slutändan så uppskattar man att kunna bo i ett välbyggt och rejält hus, men samtidigt ha pengar över till annat. 

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan