Hemma hos

Familjen Carling

”I det här huset har vi båda känt oss hemma från första stund.”

Intervju

Kajsa Wimmer

Fotograf

Lisa Öberg

Publicerad

16 maj 2022

Uppdaterad

16 maj 2022

Från torp till drömhus

Ett evigt flyttande och ett gammalt torp med renoveringsbehov i samband med känslan av att aldrig känna sig riktigt hemma, var det som fick familjen Carling att börja snegla mot att bygga nytt. När de flyttade in i sitt nya hus kändes det som hemma från första stund. I en- och en halvplanshuset Edvard med vyer mot öppna landskap trivs familjen enormt bra.

Ett steg in i en dröm

Att komma in hos familjen Carling är som att komma in i en dröm. Den ljusa inredningen i samband med den stora och öppna planlösningen och de fantastiska vyerna ger ett första intryck som man sent glömmer, så det är väldigt lätt att förstå att de trivs. Maria berättar om hur tankarna gick innan beslutet och hur det kändes som hemma direkt.

– Innan vi flyttade hit bodde vi i ett äldre torp, som vi fick jobba väldigt mycket med, men som ändå aldrig blev riktigt färdigt. Att få flytta in i ett fantastiskt hus som dessutom är helt färdigt är så skönt, förklarar Maria och fortsätter:
– Jag har dessutom flyttat väldigt mycket i mitt liv, så det var dags att landa någonstans nu. Och i det här huset har vi båda känt oss hemma från första stund.

Valet av Älvsbyhus som husleverantör

Att paret valde just Älvsbyhus var ett ganska enkelt val. De kände att det var prisvärt och hade korta ledtider. De tittade inte på så många husleverantörer och efter att ha varit runt och tittat på olika visningshus kändes valet lätt. 

Paret hade bestämt sig för modellen Torgrim men i samband med beställningen fick de veta att huset utgått och blev istället presenterade för modellen Edvard.

– Vårt första intryck var ju ”neeej”. Vi var så inställda på Torgrim. Men nu i efterhand är vi väldigt glada att vi trots allt tog Edvard. De stora långa ytorna är ju det som vi gillar allra mest med huset.

Men Maria konstaterar att det är så mycket mer med huset som de gillar, inte minst de djupa fönstersmygarna som levereras som standard i husen. Maria berättar vidare om tillvalen de gjorde på huset, och även dem handlade främst om fönster.

– För mig är ljusinsläpp det absolut viktigaste. Vi valde bland annat extra fönster i köket och helglasad fönsterdörr. Dessutom fastnade vi för de sjukt snygga dekorfönstrena som vi valde både i vårt sovrum och i Tyras rum, de ger så mycket till helheten både på insidan och utsidan.

Att göra huset till sitt eget

Maria har tidigare jobbat som dekoratör och inredning är något som ligger henne varmt om hjärtat, vilket också framgår tydligt genom hennes instagram-konto.
– Jag tycker det är så kul med inredning och att ha fint hemma. Jag tycker nog att jag ibland kan ha ett gott öga för det, även om man alltid är lite självkritisk. Huvudsaken är ju att jag gör huset till ”vårat” och att vi trivs med det. Men redan innan vi flyttade in hade jag planerat det mesta i inredningsväg, vilket gjorde att vi kom på plats väldigt fort, berättar Maria.

Övervåningen är fortfarande oinredd men paret har även där planer för framtiden, men känner att det i dagsläget är skönt att kunna använda ytan som förråd.
– Det var nästan en avgörande faktor för oss att övervåningen var oinredd, då vi vill kunna bygga vidare på den i framtiden när Tyra växer upp. Just nu vill ju gärna ha henne nära oss men när hon blir äldre kanske fallet inte är likadant, skrattar Maria. 

;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan