Hemma hos

Pia och Lasse

”Vi är lyckligt lottade med så låg energiförbrukning”

Publicerad

30 juni 2022

Uppdaterad

30 juni 2022

I Juni 2018 flyttade familjen in i sitt nybyggda vinkelhus Villa Tove i Lerum. Familjen består av Pia, Lasse och tre barn varannan vecka.

Sommaren 2020 fick familjen nya grannar då Älvsbyhus säljkontor i Göteborg valde att bygga ett visningshus på tomten bredvid, något som familjen bara tycker är trevligt. Att nya kunder är nyfikna på deras hus är ingenting de berörs av, utan snarare något som är positivt.

– Det är toppen att ha Älvsbyhus som grannar, killarna är supertrevliga och vi gör det vi kan för att hålla vår tomt representativ och snitsig så att de vågar peka på den åt nya kunder, skrattar Pia.

Förra veckan fick säljarna i Lerum ett extra glädjande sms från sina grannar. De dyra elpriserna har varit en stor snackis de senaste månaderna, och när vi pratar med Pia så berättar hon att de helt plötsligt känner sig extra lyckligt lottade med sitt Älvsbyhus.

– När man lyssnar på radio, ser på tv och läser i sociala medier så blir man nästan gråtfärdig när man ser alla enormt höga elräkningar. Då inser man plötsligt hur lyckligt lottad man är som har så låga kostnader, trots att vi har ett ganska stort hus på 150 m² och ett garage på 30 m². Vår energiförbrukning ligger på under 13 000 kWh per år, vilket är väldigt lågt.

Under december månad 2021 låg elräkningen på 4 400 kronor medan den föregående år låg på 761 kronor. 

– Visst är det en skillnad, men inte om man jämför och läser vad andra får uppleva. Vi har rörligt elavtal men är inte oroliga ändå, för vi vet om att vi har ett välisolerat hus som är väldigt energisnålt, säger Pia och berättar vidare:

– Jag tror att de tjocka väggarna, Energy Wall, gör mycket. Även i krypgrunden är det otroligt välisolerat – torrt och fint, isolerat och tejpat. Det är ett helt slutet system som är helt fantastiskt, säger hon och avslutar med: 

– Vi byggde även en pool i somras, ytterligare en möjlighet som vi har då vi har byggt ett så prisvärt och dessutom energisnålt hus med så låg elförbrukning.

;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan