Hemma hos

Ida och Marcus

”Jag minns känslan när vi klev in i huset för första gången, det kändes så overkligt”

Intervju

Kajsa Wimmer

Fotograf

Anders Westergren

Publicerad

18 maj 2022

Uppdaterad

18 maj 2022

I december 2019 fick Ida Franzén och Marcus Forsberg nycklarna till sitt Villa Edvard i Svärtinge. Marcus berättar om hur det kändes just den dagen: – Jag minns känslan när vi klev in i huset för första gången, det kändes så overkligt! Allt var så stort, och jag slogs av tanken att allt det är verkligen vårt!

Det första man slås av är den fantastiska utemiljön och exteriören på Ida och Marcus Villa Edvard i Svärtinge. Det stora 1,5-planshuset är målat i vitt och den maffiga altanen ringar naturligt in huset och sträcker sig runt hörnet mot gaveln och groventrén med en egen liten farstukvist. Det märks att familjen lagt mycket krut på utsidan av huset under sin första sommar.

Valet föll på Villa Edvard

Paret berättar lite om hur tankarna gick när de valde att bygga hus med Älvsbyhus och varför valet föll just på Villa Edvard:

– Vi kollade runt och jämförde lite olika husleverantörer men det som vi gillade mest med just Älvsbyhus var framför allt att vi fick ett fast pris samt en snabb leveranstid, berättar Marcus och Ida fyller i:

– Jag har även en hel del släktingar och bekanta som bor i just Älvsbyhus, så vi kände till husen och tycker att de är trevliga.

Ida och Marcus var först inne på att välja ett vinkelhus men insåg ganska snabbt att för samma peng kan man få ett helt till plan.

– Just då var det ju bara vi två och vi kände att just möjligheten att inreda övervåningen vid ett senare skede i takt med att familjen växer är optimalt för oss, säger Marcus.

– Så till slut så stod det mellan Villa Astrid och Edvard, berättar Ida och fortsätter:
– När Älvsbyhus hade nationell villavisning så fick vi chansen att besöka just dessa två visningshus så vi spanade in bägge men slutvalet föll på Edvard, då vi tyckte om den planlösningen så mycket!

Montage och inflyttning

Paret var på plats dagen då huset skulle monteras vilket de starkt rekommenderar andra husköpare:

– Det var riktigt spännande att se hur snabbt det verkligen gick att sätta ihop modulerna. Trots att vi sett bilder och filmer från andras husmontage var det så värt att se i verkligheten. Vi var på plats redan från morgonen men åkte iväg någon timme för att göra lite ärenden. När vi kom tillbaka var det nästan klart, säger Marcus. 

Efter montering väntade golvläggning och tapetsering men efter ytterligare några veckor av förväntning fick Ida och Marcus äntligen nycklarna till sitt Villa Edvard i Svärtinge och fick flytta in lagom till julfirandet 2019. De berättar om hur det kändes just den dagen:

– Vi minns känslan när vi klev in i huset för första gången, det kändes så overkligt! Allt var så stort, och vi slogs flera gånger av tanken att allt det här är verkligen vårt!

När vi kliver in i huset bekräftas de förväntningar vi redan har. Väl inne möts man av en ljus och öppen planlösning med stora öppna ytor. Ida går in till köket och berättar att mycket av tillvalen de gjort landat precis här:

– Köket är en av de viktigaste platserna i huset så det har vi verkligen fokuserat på och gjort en hel del tillval. Bland annat har vi valt en vit spegelspårad skåplucka, lådor i stället för skåp, vitt inbyggnadspaket och inte minst köksön som vi är så nöjda med!

– Vi har också valt spotlights i taket och helglasad altandörr.

I vardagsrummet har paret precis byggt en vinkelvägg för att få in ett extra rum.

– Tanken är att det här ska bli en walk-in-closet med ingång från vårt sovrum, men just nu är det tillfälligt Marcus kontor då han jobbar hemifrån för tillfället.

Kommande projekt

Ida berättar om sitt trädgårdsintresse som kommit med husägandet och känner att i år finns ännu mer tid och planeringsmöjligheter i trädgården, så vi kan räkna med att se mer trädgård, växter och blommor i Instagramflödet, bland annat planeras en häck runtom tomten och stenar vid entrén.

När vi besökte paret under sommaren 2021 låg pares prioriteringar på ett väldigt speciellt rum i huset. I början på augusti kom nämligen en ny familjemedlem till värden, lilla Milton.

Vad är det bästa med Älvsbyhus?

Man får väldigt mycket hus för pengarna! Det är för det första ett väldigt prisvärt men vi upplever absolut inte att det skulle vara sämre kvalitet för det. Huset känns ordentligt!

Ida och Marcus 3 tips till dig som vill bygga nytt

  • Gå på husvisningar av just den husmodell du funderar på att bygga. Det ger så otroligt mycket att få känna in huset på riktigt!
  • Fråga om råd och tips från andra Älvsbyhuskunder. Det finns mängder av kunder på sociala medier som redan gjort samma resa som ni snart ska gå igenom.
  • Snåla aldrig på förvaring! Skåp är alltid bra att ha kvar så ta vara på det som ingår!
;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan