Publicerad 29 juni 2022
Uppdaterad 29 juni 2022

7 knep för att skapa en drömmig uteplats

När sommaren är runt hörnet och solen gör sig påmind längtar vi alla ut. Du som har en uteplats har alla möjligheter att njuta av det varmare vädret till fullo. Ge din uteplats lite kärlek och skapa ett drömmigt sommarparadis med sju enkla knep.

1. Skapa rum ute

Genom att rama in uteplatsen på olika sätt skapar du en ombonad och mysig känsla. Spänn upp en segelduk som tak och använd spaljéer, vikskärmar och staketväggar för att skapa rum ute. Dessutom skyddar det från insyn och vind. En tålig och slitstark matta förhöjer känslan av att vara inne och ute samtidigt.

2. Inred med färger

Glada, kulörta färger gör sig extra bra tillsammans med vårens och sommarens grönska. Välj detaljer och möbler i klara nyanser av rött, grönt, gult och blått som fångar ögat och ger ett piggt intryck.

3. Myssäkra med lampor

Använd lampor anpassade för utomhusbruk för att skapa en mysig stämning när mörkret faller. Särskilt smart är det med solcellslampor som drivs på solenergi, då behöver du inte tänka på strömuttag eller batterier. Strössla med lyktor och ljusslingor som hängs upp i träd och bjälkar och plocka fram levande ljus.

4. Dekorera med växter

Precis som inomhus blir uteplatsen mer hemtrevlig med växter. Ställ ut stora krukor, blomsterlådor, klätterväxter och väldoftande örter för att komma ännu närmre naturen. 

5. Variera materialen

Det är bekvämt med färdiga möbelgrupper men en kombination av material på uteplatsen ger ett charmigt intryck. Blanda trä, rotting och stål och soffor, bänkar och pallar för en hemtrevlig känsla.

6. Textilier ger en ombonad känsla

Kyliga sommarnätter kräver sina textilier. Använd kuddar, tyger, mattor, sittdynor och plädar för att göra uteplatsen varmare och mysigare. Investera i en stor korg eller annan förvaringsmöbel som rymmer textilierna under natten och vid dåligt väder.

7. En avskild oas i trädgården

Utnyttja hela trädgården och skapa en avskild oas i en lugn del av trädgården. Ställ fram en bekväm loungemöbel, häng upp en hängmatta eller hängstol som bjuder in till skönt häng och vila.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan