Publicerad 6 oktober 2023
Uppdaterad 6 oktober 2023

Vi bygger hus. Ni skapar minnen.

Älvsbyhus är Sveriges ledande hustillverkare av nyckelfärdiga modulhus. I en ny film porträtteras en tjejs uppväxt i ett av husen genom hennes mammas tillbakablickar. Till filmen har Sibille Attar specialskrivit en ny låt.

I snart 80 år har Älvsbyhus byggt hem och har genom åren blivit den ledande hustillverkaren i landet. Otaliga svenskar har växt upp och levt sina liv i något av deras klassiska hus. I en ny kampanj tar Älvsbyhus avstamp i det genom en längre film där man ser en tjej flytta hemifrån, vilket får hennes mamma att minnas deras liv i huset.

För filmen har artisten och låtskrivaren Sibille Attar komponerat en nyskriven låt gjord efter filmens handling.

– Vi bygger hus. Väggar och tak. Men det som sker sedan, när en familj flyttar in och gör det här huset till sitt hem, det är för oss en väldigt fin anledning att gå till jobbet, säger Hanna Öhman och Kajsa Wimmer, från Älvsbyhus.

Filmen kommer att gå i sin fulla längd på egna kanaler, samt i köpt media för de kortare varianterna.

– De små sakerna som händer i hemmets vardagslunk är kanske inget man lägger märke till i stunden, men när man tittar tillbaka på dem i efterhand är det ofta de som stannat kvar och gjort ordentliga avtryck, säger Thobias Löfqvist och Viggo Lindberg, kreatörer på Oh My.

Produktionsbolag är Gabardin och regissör Philip Norén.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.