Publicerad 14 mars 2022
Uppdaterad 19 mars 2024

Vad ingår i priset?

Vad ingår i priset för ett Älvsbyhus? Som husköpare kan det vara svårt att veta och jämföra vad som ingår i priset från olika husleverantörer. Vad innebär ett nyckelfärdigt hus? Ingår husgrunden? Kostar bygglovshandlingar extra?

På Älvsbyhus vill vi göra det så enkelt och tydligt som möjligt för dig som husköpare. Därför har vi samlat information om vad som ingår som standard när man köper ett Älvsbyhus och vad som kan köpas till, samt vilka delar som ligger utanför vår leverans.

Allt detta ingår i ett Älvsbyhus

 • Leverans och montage av husgrund
  När du köper ett Älvsbyhus ingår leverans och montering av vår standardgrund. Våra hus byggs på en specialtillverkad, fuktsäker och lättåtkomlig krypgrund som fabrikstillverkas utifrån din tomts förutsättningar. Läs mer om vår standardgrund.
 • Leverans och montering av huset
  Våra hus byggs upp i moduler i fabrik inomhus, sedan monterar vi de färdiga delarna på plats på tomten. De här exteriöra delarna ingår som standard:
  • Tak anpassat efter snömängd: Snözonerna i vårt land avgör vilket tak som är standard för våra hus. I södra Sverige är betongtakpannor standard, medan det i norra Sverige är ett plåttak med tegelprofil.
  • Energieffektiv väggkonstruktion: Vår unika väggkonstruktion, Energy Wall, är utvecklad för att klara de tuffaste väderförhållanden med både kyla och fukt, samtidigt som det minimerar energiförbrukningen.
  • Fönster, dörrar och entrétak: Underhållsfria lågenergifönster i trä-aluminium. I alla våra hus ingår också en entré med tak över, liksom godkända ytterdörrar med Assa-låssystem.
  • Grundmålning: Ditt Älvsbyhus är grundmålat utvändigt vid leverans. Tänk på att du själv måste måla fasaden med täckfärg (två varv) inom 8 månader. Du kan också köpa till ett förmånligt färgpaket via Teknos.
 • Inflyttningsklart hus
  Ditt nya Älvsbyhus levereras nyckelfärdigt, vilket innebär att du kan flytta in direkt i ett fullt fungerande hus. De här interiöra delarna ingår i våra hus:
  • Golv: Trägolv eller laminatgolv i alla torra utrymmen.
  • Väggar: Tapetsering av väggar.
  • Fast inredning: Inredda garderober med fullhöjd enligt svensk standard, samt städskåp.
  • Badrum: Våtrumsanpassade väggar och golv, toalettstol, handfat och dusch.
  • Kök: Kök med komplett köksinredning i fullhöjd, med vitvaror som diskmaskin, kyl, frys, spis, ugn och fläkt.
  • 1,5-planshus: Du som köper ett 1,5-planshus får en förberedd övervåning med trappa och fönster på gavelspetsarna. Observera att övervåningen levereras oinredd.
  • Komplett leverans och installation av elutrustning: Elinstallationer i hela huset inklusive datakabel till varje rum, samt tv-uttag. Uttag, kontakter och knappar för el och belysning i samtliga rum.
  • Komplett leverans och installation av VVS: Värme och ventilation i form av frånluftsvärmepump inklusive rör, radiatorer och värmeelement. Vatten och avlopp till kök, badrum och övriga inkopplingar ingår givetvis också.
 • Underlag till bygglovsansökan
  Du som husköpare måste själv ansöka om bygglov. Men när du köper ett Älvsbyhus kan du vara trygg med att vi hjälper dig att ta fram alla underlag som behövs för en komplett bygglovsansökan. Vi ritar upp huset och gör alla handlingar färdiga åt dig, så att du bara behöver skriva under och skicka in.
 • Garantier
  När du köper ett Älvsbyhus har du alltid 2 års garanti för eventuella fel i leveransen. Dessutom får du också en 10-årig byggfelsförsäkring.
 • Unika betalningsvillkor
  Vi erbjuder marknadens bästa betalningsvillkor: Du betalar ingenting för ditt Älvsbyhus förrän huset är slutbesiktigat och godkänt för inflyttning. Ingen handpenning eller löpande fakturor under byggprocessen.
 • Rådgivning kring husets placering och planering
  På Älvsbyhus finns vi med dig i hela husprocessen - även innan husköpet. Om du önskar kommer vi ut till din tomt och ger dig tips och råd kring placering och hustyper som passar din tomt. Kontakta din lokala säljare för att boka tid eller få mer information. Självklart hjälper vi dig också med rådgivning och planering av ditt nya hus.

  Tips! Testa vår digitala husbyggare där du enkelt kan bygga och designa ditt drömhus.

Tillval från Älvsbyhus 

 • Markarbete och förberedelse för grund
  Förberedande mark- och tomtarbete kan beställas som ett tillval från oss på Älvsbyhus.
  Kontakta din lokala säljare för att få mer information.
 • Garage, carport och förråd
  Vi har flera olika varianter av garage, carports och förråd. Välj till som friliggande eller ihopbyggda med ditt hus.
 • 150 olika tillval för utrustning och inredning
  När du köper ett Älvsbyhus kan du dessutom välja mellan över 150 olika interiöra och exteriöra tillval för att sätta din egen prägel på huset.

  Exempel på vanliga tillval:
  • Kök: Köksö, mikrovågsugn, LED-spotlights, etc.
  • Badrum och klädvård: Bastu, duschvägg, vattenburen handdukshängare, tvättmaskin, torktumlare, etc.
  • Belysning: Spotlights i fönster- eller dörrsmyg, dimbar belysning, etc.
  • Exteriört: Fasadbelysning, takkupor, extra låga fönster, fönsterdörrar, etc.

   Tips! Hela listan på alla våra tillval hittar du här.

Detta ingår inte i Älvsbyhus

 • Tomt
  Kostnaden för tomten ingår inte i vårt huspris. För dig som letar tomt har vi samlat lediga tomter på den här sidan.
 • Altan och trädgårdsplanering
  I våra husleveranser ingår inte altan. Vi hjälper heller inte till med planering av din tomt och trädgård.
 • Avgifter till myndigheter och kommuner
  Som husägare måste du själv beställa, teckna avtal och betala alla avgifter till myndigheter och kommunen, det gäller allt från vatten och avlopp till el. På Älvsbyhus hjälper vi dig med checklistor och support kring allt du behöver tänka på, så att inget faller mellan stolarna.
 • Besiktning
  Du som husköpare måste boka besiktningen av ditt nya hus själv. Vi på Älvsbyhus kan hjälpa dig med kontaktuppgifter till besiktningsmän och kvalitetsansvariga i din kommun, men vi får inte styra valet eftersom det är vår leverans som ska granskas. 
 • Skorsten och kamin
  Det ingår inte skorsten och kamin i våra hus. Däremot har våra hus förberedda positioner där det är lämpligt att ställa kamin.
 • Larm
  Inbrottslarm, rörelsedetektorer, brandlarm och trygghetslarm ingår inte i vår leverans, det beställer du enklast från din lokala larmfirma.

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår process

Vår unika process har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

En trygg hustillverkare

Älvsbyhus är det smarta valet för ditt nya hus! Med mer än 46 000 tillverkade hus är vi en pålitlig husleverantör. Effektiv husproduktion, låga totalkostnader, flexibilitet i tillval och hög byggkvalitet är bara några av våra fördelar. Läs vidare och upptäck de alla.

Bygga hus

Bygga nytt eller köpa begagnat?

Hur ska man tänka när man vill skaffa ett hus? Vad är fördelarna med att bygga nytt?

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Modulhus är prefabricerade hus som byggs i fabriker och transporteras till byggplatsen i moduler. Byggmetoden är effektiv, ger hög kvalitet och minskar byggtiden avsevärt jämfört med andra byggmetoder. Modulhus är ett smartare val som ger hög kvalitet till ett bra pris.

Bygga hus

Nyckelfärdigt hus

Vad innebär nyckelfärdigt hus med totalentreprenad? I de flesta fall menas ett nybyggt hus som levereras färdigbyggt och klart för inflyttning, men olika hustillverkare kan mena olika saker! Vi går igenom allt du behöver veta.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus – så byggs ett Älvsbyhus

Våra modulhus byggs av gran och tall från närbelägna sågverk. Modulerna tillverkas i vår fabrik där isolering, VVS, el och det mesta av inredningen färdigställs. Huset levereras som en byggsats där modulerna snabbt monteras ihop till ett färdigt och inflyttningsklart hus.

Hållbarhet

Ett smart miljöval

Vi har kontroll över hela kedjan och vårt miljöarbete börjar redan i skogen och genomsyrar hela vår produktion.

Förmånliga betalningsvillkor

Det är enkelt, tryggt och ekonomiskt att göra ett husköp från Älvsbyhus. Hos oss betalar du ditt hus först 5 dagar efter godkänd slutbesiktning

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

En stabil grund är avgörande för ett husbygge och Älvsbyhus har den perfekta lösningen med sin specialtillverkade krypgrund. Läs mer om fördelarna med krypgrund, från enkel åtkomst till ökat skydd mot markradon och översvämningar.

Hållbarhet

Energy Wall

Upptäck Älvsbyhus Energy Wall - den moderna väggkonstruktionen som ger ett sunt och friskt hus. Med över 300 millimeter isolering klarar den de allra tuffaste förhållandena och är framtidsanpassad för att möta EU:s "Näranollenergidirektiv". Läs mer om Energy Wall här.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan