Publicerad 17 mars 2022
Uppdaterad 17 mars 2022

Varför bygga nytt hus istället för att köpa begagnat?

Varför bygga nytt hus istället för att köpa begagnat? Det är en fråga som vi vet att många ställer sig.  Och vi har svaret!

Träffsäkra kalkyler som håller

Det tillkommer inga oväntade eller oplanerade kostnader. Den kalkyl din säljare tar fram åt dig, den håller. Vi lovar.

Då vi började bygga hus för mer än 60 år sedan skickade vi med en prislista i huskatalogen. Och att ha fasta priser tycker vi än idag är en självklarhet. Du ska veta vad det kostar när du gör ditt livs affär och ska bygga nytt hus.

Låga driftskostnader

Varför betala mer per månad i driftskostnad än du måste? Tack vare våra låga energikostnader så får du en låg driftskostnad med ett Älvsbyhus. Och pengar över till annat du behöver. Utvecklingen de senaste åren har gått oerhört snabbt, ett nybyggt Älvsbyhus drar betydligt mindre el än ett som byggdes bara för några år sedan. Anslut dig till gruppen kWh-jägare som lyckats.

Underhållsfritt i många år

Du flyttar in i ett helt nytt hus och slipper underhåll de första 10-15 åren. Och det gör väl ingenting? Ett äldre hus gömmer många hemligheter som kan bli minst sagt kostsamma. Den tänkta julklappsbudgeten gick till att dränera om runt husets källarvåning istället… Bygger du ett nytt Älvsbyhus och det mot förmodan händer något med huset så ingår en försäkring som täcker kostnaderna för ”dolda fel” de första 10 åren.

Ingen fastighetsavgift de första 15 åren

En sak man kanske inte tänker på, men som också är en fördel när man bygger nytt hus, är fastighetsavgiften. Sedan den 1 januari 2013 betalar de som bygger nytt hus inte någon fastighetsavgift de första 15 åren. Det innebär en besparing på cirka 100 000 kr.

Bättre inomhusmiljö

Nya hus har högt ställda krav på sig, bland annat ventilationen som skapar bättre luft inomhus. Inomhustemperaturen är jämn och skön tack vare bättre fönster och ett tätare klimatskal. Bättre inomhusmiljö, till fördel för dem som lider av allergier och astma. Och till och med för blommorna.

Du får själv välja och forma ditt hem

En kanske inte helt oväsentlig detalj. Du får från första början välja hur du vill ha det i ditt hem, du slipper flytta in i något som någon annan format utifrån sitt tycke och smak. Och framförallt: allt är nytt och fräscht. 

Alla vill vi bo i en fräsch miljö och känna doften av nytt. Precis som när man sätter sig i en ny bil så känns det… bra!

Vi har under årens lopp utvärderat och utvecklat våra husmodeller och planlösningar för ett optimalt nyttjande av alla ytor, därför finns det alltid något som passar till olika tomter och individuell smak. Med 150 smarta tillval kan du anpassa ditt nya Älvsbyhus utifrån era unika behov, men baserat på 60 års erfarenhet och utveckling.

Läs mer: Se alla tillval till våra husmodeller

Tycker du att det verkar komplicerat att bygga nytt hus?

Med ett nyckelfärdigt Älvsbyhus kan du i stort sett luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. Kontakta någon av våra professionella säljarerunt om i landet. Vi utlovar ett informativt samtal om hur hela processen går till. Många frågetecken kommer att rätas ut och ni kommer att inse att bygga ett Älvsbyhus är både bra för plånboken och egen tid. Ett smartare val helt enkelt!

Läs mer! Bygga hus - artiklar, guider och verktyg

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår process

Vår unika process har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

En trygg hustillverkare

Älvsbyhus är det smarta valet för ditt nya hus! Med mer än 46 000 tillverkade hus är vi en pålitlig husleverantör. Effektiv husproduktion, låga totalkostnader, flexibilitet i tillval och hög byggkvalitet är bara några av våra fördelar. Läs vidare och upptäck de alla.

Vad ingår i priset?

Bygger du ett nyckelfärdigt hus från oss ingår allt kring husbygget - och dagen vi lämnar över nyckeln till dig är allt på plats och huset är inflyttningsklart.

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Modulhus är prefabricerade hus som byggs i fabriker och transporteras till byggplatsen i moduler. Byggmetoden är effektiv, ger hög kvalitet och minskar byggtiden avsevärt jämfört med andra byggmetoder. Modulhus är ett smartare val som ger hög kvalitet till ett bra pris.

Bygga hus

Nyckelfärdigt hus

Vad innebär nyckelfärdigt hus med totalentreprenad? I de flesta fall menas ett nybyggt hus som levereras färdigbyggt och klart för inflyttning, men olika hustillverkare kan mena olika saker! Vi går igenom allt du behöver veta.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus – så byggs ett Älvsbyhus

Våra modulhus byggs av gran och tall från närbelägna sågverk. Modulerna tillverkas i vår fabrik där isolering, VVS, el och det mesta av inredningen färdigställs. Huset levereras som en byggsats där modulerna snabbt monteras ihop till ett färdigt och inflyttningsklart hus.

Hållbarhet

Ett smart miljöval

Vi har kontroll över hela kedjan och vårt miljöarbete börjar redan i skogen och genomsyrar hela vår produktion.

Förmånliga betalningsvillkor

Det är enkelt, tryggt och ekonomiskt att göra ett husköp från Älvsbyhus. Hos oss betalar du ditt hus först 5 dagar efter godkänd slutbesiktning

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

En stabil grund är avgörande för ett husbygge och Älvsbyhus har den perfekta lösningen med sin specialtillverkade krypgrund. Läs mer om fördelarna med krypgrund, från enkel åtkomst till ökat skydd mot markradon och översvämningar.

Hållbarhet

Energy Wall

Upptäck Älvsbyhus Energy Wall - den moderna väggkonstruktionen som ger ett sunt och friskt hus. Med över 300 millimeter isolering klarar den de allra tuffaste förhållandena och är framtidsanpassad för att möta EU:s "Näranollenergidirektiv". Läs mer om Energy Wall här.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan