Publicerad 17 mars 2022
Uppdaterad 17 mars 2022

Ett smart miljöval

Vår filosofi är att man ska kunna bo bra i ett rejält hus och ändå ha pengar över till annat. Det var så vi tänkte när Älvsbyhus startade – och det är så vi fortfarande tänker. Lika viktigt för oss är att även kunna leverera ett så miljövänligt hus som möjligt. Detta genomsyrar hela vår produktion.

Arbetet börjar redan i skogen

Arbetet med ditt hus börjar redan i skogen, där lämpliga granarna väljs ut för att de ska bli ett Älvsbyhus. Allt timmer som används levereras av Sveaskog som genom sin FSC®-certifiering garanterar att skogen brukas på ett ansvarsfullt sätt, såväl miljömässigt, socialt som ekonomiskt. Det tycker vi är bra.

I vårt eget sågverk mäts varje stock för att ge bästa möjliga utbyte. De sågade planken och brädorna sorteras och paketeras. Allt spill i form av flis och spån återanvänds för uppvärmning. Det är ett bra sätt att bli av med restmaterialet, samtidigt som det påverkar miljön positivt.

Högsta tänkbara kvalitet genom modulbaserad produktion

Älvsbyhus är så kallade modulhus. Det betyder att ditt hus byggs som en stor kloss i någon av våra produktionsanläggningar. Allt som går att göra färdigt i produktionsanläggningen görs där, som väggar, tak och golvbjälklag. All el och vvs installeras i våra fabriker. Likaså är badrum och klädvårdsrum färdiga med golvmattor, väggbeklädnader, innertak och sanitetsporslin. Det som återstår att göra när huset är monterat på plats är tapetsering och golvbeläggning i övriga rum, vilket utförs av våra hantverkare. Det för att huset ska hålla högsta tänkbara kvalitet.

Arbetet sker dessutom under de bästa förhållanden med effektiva och väl inarbetade rutiner. Varje arbetsmoment har utförts tusentals gånger och alla vet alltid exakt vad de ska göra. Modulerna fraktas sedan till byggplatsen med tåg eller specialfordon.

En av marknadens lägsta energikostnader

Tack vare att våra hus är rejält isolerade, samtidigt som vi tar hänsyn till en väl fungerande ventilation, hålls energikostnaderna nere. Det gillar både miljön och plånboken.

Alla våra hus är utrustade med energieffektiva fönster, vilket innebär att uppvärmningskostnaden blir lägre. Dessutom minimeras otrevligt kallras och köldstrålning från fönstren på vintern. Alla våra fönster håller mycket låga U-värden. Med frånluftsvärmepump och vattenburna radiatorer sänks uppvärmningskostnaden, samtidigt som miljön sparas.

Läs vår hållbarhetsrapport

Hållbarhetsrapport 2023

Hållbarhetsrapport 2022

Hållbarhetsrapport 2021

Hallbarhetsrapport 2020

Hallbarhetsrapport 2019

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår process

Vår unika process har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

En trygg hustillverkare

Älvsbyhus är det smarta valet för ditt nya hus! Med mer än 46 000 tillverkade hus är vi en pålitlig husleverantör. Effektiv husproduktion, låga totalkostnader, flexibilitet i tillval och hög byggkvalitet är bara några av våra fördelar. Läs vidare och upptäck de alla.

Vad ingår i priset?

Bygger du ett nyckelfärdigt hus från oss ingår allt kring husbygget - och dagen vi lämnar över nyckeln till dig är allt på plats och huset är inflyttningsklart.

Bygga hus

Bygga nytt eller köpa begagnat?

Hur ska man tänka när man vill skaffa ett hus? Vad är fördelarna med att bygga nytt?

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Modulhus är prefabricerade hus som byggs i fabriker och transporteras till byggplatsen i moduler. Byggmetoden är effektiv, ger hög kvalitet och minskar byggtiden avsevärt jämfört med andra byggmetoder. Modulhus är ett smartare val som ger hög kvalitet till ett bra pris.

Bygga hus

Nyckelfärdigt hus

Vad innebär nyckelfärdigt hus med totalentreprenad? I de flesta fall menas ett nybyggt hus som levereras färdigbyggt och klart för inflyttning, men olika hustillverkare kan mena olika saker! Vi går igenom allt du behöver veta.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus – så byggs ett Älvsbyhus

Våra modulhus byggs av gran och tall från närbelägna sågverk. Modulerna tillverkas i vår fabrik där isolering, VVS, el och det mesta av inredningen färdigställs. Huset levereras som en byggsats där modulerna snabbt monteras ihop till ett färdigt och inflyttningsklart hus.

Förmånliga betalningsvillkor

Det är enkelt, tryggt och ekonomiskt att göra ett husköp från Älvsbyhus. Hos oss betalar du ditt hus först 5 dagar efter godkänd slutbesiktning

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

En stabil grund är avgörande för ett husbygge och Älvsbyhus har den perfekta lösningen med sin specialtillverkade krypgrund. Läs mer om fördelarna med krypgrund, från enkel åtkomst till ökat skydd mot markradon och översvämningar.

Hållbarhet

Energy Wall

Upptäck Älvsbyhus Energy Wall - den moderna väggkonstruktionen som ger ett sunt och friskt hus. Med över 300 millimeter isolering klarar den de allra tuffaste förhållandena och är framtidsanpassad för att möta EU:s "Näranollenergidirektiv". Läs mer om Energy Wall här.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan