Ett smart miljöval

Vår filosofi är att man ska kunna bo bra i ett rejält hus och ändå ha pengar över till annat. Det var så vi tänkte när Älvsbyhus startade – och det är så vi fortfarande tänker. Lika viktigt för oss är att även kunna leverera ett så miljövänligt hus som möjligt. Detta genomsyrar hela vår produktion.

Arbetet börjar redan i skogen

Arbetet med ditt hus börjar redan i skogen, där lämpliga granarna väljs ut för att de ska bli ett Älvsbyhus. Allt timmer som används levereras av Sveaskog som genom sin FSC®-certifiering garanterar att skogen brukas på ett ansvarsfullt sätt, såväl miljömässigt, socialt som ekonomiskt. Det tycker vi är bra.

I vårt eget sågverk mäts varje stock för att ge bästa möjliga utbyte. De sågade planken och brädorna sorteras och paketeras. Allt spill i form av flis och spån återanvänds för uppvärmning. Det är ett bra sätt att bli av med restmaterialet, samtidigt som det påverkar miljön positivt.

Högsta tänkbara kvalitet genom modulbaserad produktion

Älvsbyhus är så kallade modulhus. Det betyder att ditt hus byggs som en stor kloss i någon av våra produktionsanläggningar. Allt som går att göra färdigt i produktionsanläggningen görs där, som väggar, tak och golvbjälklag. All el och vvs installeras i våra fabriker. Likaså är badrum och klädvårdsrum färdiga med golvmattor, väggbeklädnader, innertak och sanitetsporslin. Det som återstår att göra när huset är monterat på plats är tapetsering och golvbeläggning i övriga rum, vilket utförs av våra hantverkare. Det för att huset ska hålla högsta tänkbara kvalitet.

Arbetet sker dessutom under de bästa förhållanden med effektiva och väl inarbetade rutiner. Varje arbetsmoment har utförts tusentals gånger och alla vet alltid exakt vad de ska göra. Modulerna fraktas sedan till byggplatsen med tåg eller specialfordon.

En av marknadens lägsta energikostnader

Tack vare att våra hus är rejält isolerade, samtidigt som vi tar hänsyn till en väl fungerande ventilation, hålls energikostnaderna nere. Det gillar både miljön och plånboken.

Alla våra hus är utrustade med energieffektiva fönster, vilket innebär att uppvärmningskostnaden blir lägre. Dessutom minimeras otrevligt kallras och köldstrålning från fönstren på vintern. Alla våra fönster håller mycket låga U-värden. Med frånluftsvärmepump och vattenburna radiatorer sänks uppvärmningskostnaden, samtidigt som miljön sparas.

Läs vår hållbarhetsrapport

Hållbarhetsrapport 2021
Hallbarhetsrapport 2020

Hallbarhetsrapport 2019

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Nyckelfärdigt hus

Vad innebär nyckelfärdigt hus med totalentreprenad?

Varför bygga modulhus?

Tänk efter. Vilken metod är effektivast och ger den högsta kvaliteten? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Förmånliga betalningsvillkor

Det är enkelt, tryggt och ekonomiskt att göra ett husköp från Älvsbyhus. Hos oss betalar du ditt hus först 5 dagar efter godkänd slutbesiktning

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan