Publicerad 25 maj 2022
Uppdaterad 25 maj 2022

Erfaren hustillverkare - trygg husleverantör

Vi har utvecklat, tillverkat och byggt mer än 46 000 hus, villor och fritidshus sedan starten. Och med återkommande topplaceringar i oberoende kundnöjdhetsundersökningar kan vi tryggt säga att Älvsbyhus är ett smartare val av hustillverkare och husleverantör för alla som söker ett optimalt boende till ett rimligt pris.

I den här guiden berättar vi mer om våra fördelar, våra arbetsprocesser och styrkor och hur det gör oss till en trygg husleverantör för dig som väljer Älvsbyhus när du vill ha ett nybyggt hus: 

 • Effektiv produktion
 • Lågt pris och kontroll på totalkostnaden
 • Tryggt och smidigt med totalentreprenad
 • Låga driftskostnader
 • 100-tals tillval för flexibilitet
 • Hög byggkvalitet & kunnande

Effektiv husproduktion

Vi har byggt hus i mer än 60 år och har under decennier förfinat och optimerat byggprocessen. Det gör att vi idag bygger hus på ett industrialiserat och standardiserat sätt som ger många fördelar för dig som kund:

 • Vår unika byggprocess, där monteringsfärdiga hus prefabriceras i moduler inomhus i vår fabrik, ger oss full kontroll över hustillverkningens alla delar och ett lägre slutpris. 
 • Våra medarbetare i fabriken är proffs på sina respektive områden, oavsett om det handlar om att montera kök eller bygga ihop husstommar, vilket ger en jämn och hög byggkvalitet i alla moment. 
 • Alla husdelar byggs upp väderskyddat i en kontrollerad inomhusmiljö med rätt luftfuktighet. Det minimerar risken för fukt- och väderskador, som är vanligare på hus som byggs utomhus.
 • Eftersom husens olika moduler är färdigbyggda när de kommer ut på byggarbetsplatsen går monteringen snabbt och husen har ett skyddande tak från första dagen. 

Läs mer: Fördelar med att bygga ett modulhus

Lågt pris och kontroll på totalkostnaden 

Tack vare vår effektiva byggprocess kan vi erbjuda hus till marknadens lägsta priser. Dessutom är vi en av få hustillverkare som har ett totalpris där även grunden är inkluderad, Hos oss vet du alltid exakt vad du ditt hus kommer att kosta - och du slipper oväntade överraskningar under byggets gång. 

Vi har fasta priser på alla våra hus, så det är ingen risk att du betalar ett överpris eller att någon annan har prutat till sig en bättre deal.

Och du har väl inte missat vårt verktyg Bygg hus online? Med vår digitala husbyggare kan du designa ditt hus online, du väljer tillval (interiört och exteriört) och kan både se hur huset kommer att se ut och vad totalpriset blir.

Ytterligare en ekonomisk fördel med att köpa ett Älvsbyhus är att du som kund inte betalar en krona för ditt hus förrän det är inflyttningsklart och slutbesiktningen är godkänd. Det är vi ensamma om bland alla svenska hustillverkare.

Tryggt och smidigt med totalentreprenad

Alla våra hus säljs nyckelfärdiga med totalentreprenad. Det innebär att du köper ett nytt inflyttningsklart hus, utan att behöva ta ansvar för någon del i byggprojektet - vi som husleverantör löser allt åt dig!  Du slipper anlita och planera för grundmontör, snickare, elektriker och rörmokare.

Förutom att det är bekvämt och smidigt att köpa ett nyckelfärdigt hus från oss, är det också en stor trygghet. Vi står för alla risker i samband med bygget, det pris och den tidplan du fått gäller alltid. Du ligger aldrig ute med några pengar, och du behöver inte oroa dig för om olika underentreprenörer kommer att hålla sin del av tidplanen eller ha en backup-plan för oförutsedda händelser.  

Älvsbyhus är också ett tryggt val: vi har funnits på marknaden länge, ligger i topp på kundnöjdhet och har en stabil ekonomi. Du kan alltså vara trygg med att vi kommer att kunna slutföra ditt husbygge samtidigt som vi tar ansvar för helheten. 

Och självklart tar vi ansvar för våra hus både under och efter färdigställandet: i våra huspriser ingår en nybyggnadsförsäkring under byggprocessen, en tvåårig garanti som omfattar fel i själva leveransen samt 10 års byggfelsförsäkring. 

 

Låga driftskostnader

Att köpa ett nybyggt Älvsbyhus är ger dig mer pengar över i plånboken varje månad. Våra hus har en mycket låg driftskostnad, plus att du slipper lägga pengar på renoveringar och reparationer. 

 • Husen är mycket energieffektiva tack vare smarta val i allt från isolering och uppvärmning till energieffektiva fönster och dörrpartier. Om du jämför med begagnade hus från exempelvis 70-talet i samma storlek, är driftskostnaderna knappt en tredjedel i ett nybyggt Älvsbyhus.
 • Du betalar ingen fastighetsskatt för ett nybyggt hus under de fem första åren
 • Med ett nybyggt Älvsbyhus behöver du varken lägga tid eller pengar på att rusta upp, reparera, bygga om eller byta ut kök och badrum.

Läs mer: Älvsbyhus - ett smart (och energibesparande) miljöval

100-tals tillval för flexibilitet

Våra hus har under årens lopp blivit testade och bebodda av 1000-tals familjer. Vi har använt deras feedback och önskemål till att utveckla både flexibla och praktiska planlösningar som passar moderna familjer. 

När du köper ett Älvsbyhus kan du göra upp till 150 olika tillval för att anpassa husets funktion och design efter dina önskemål. Till exempel går de allra flesta husmodellerna att få med olika antal sovrum, beroende på ens behov. Alla hus går att spegelvända, och i några husmodeller kan man till exempel byta plats på vardagsrum och sovrum för att få den optimala rumsplaceringen utifrån husets läge på tomten. 

Genom att göra mindre justeringar i ett hus planlösning går det att få till stora förändringar i husets funktion, det gör att våra husmodeller passar alla typer av familjer, stora som små - dessutom de är lätta att bygga om i framtiden om behoven förändras. 

Med våra tillval kan du också sätta din egen prägel på husets utseende: från val av fönster och dörrar, till spotlights i taket och material och utrustning i kök och badrum. 

Hög byggkvalitet & kunnande

För de allra flesta är ett nytt hus livets största affär, och vi är måna om att det ska vara en trygg investering som du inte ångrar - därför bygger vi hus av högsta byggkvalitet. 

Med byggkvalitet menar vi att husen med god marginal uppfyller alla rådande byggkrav och normer, att de är energieffektiva och smart planerade för alla typer av familjer. Tack vare vår unika byggprocess i fabrik håller våra hus en mycket hög och jämn kvalitet. För oss är byggkvalitet hus som håller och älskas i många generationer, inte lyxiga marmorskivor i köket.

Till sist vill vi tipsa dig som är intresserad av ett nytt hus att kontakta någon av våra kunniga säljare som finns över hela landet, från Luleå till Malmö. Oavsett vart du planerar att bygga ditt hus kommer de ut och besöker byggplatsen och hjälper dig genom hela säljprocessen. De har lång erfarenhet av husbyggen och kan ge råd kring allt från avstyckning av tomter, till tips på planlösning och uträkningar av produktionskostnads- och boendekalkyler. 

Läs mer: Allt om att bygga hus

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår process

Vår unika process har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Vad ingår i priset?

Bygger du ett nyckelfärdigt hus från oss ingår allt kring husbygget - och dagen vi lämnar över nyckeln till dig är allt på plats och huset är inflyttningsklart.

Bygga hus

Bygga nytt eller köpa begagnat?

Hur ska man tänka när man vill skaffa ett hus? Vad är fördelarna med att bygga nytt?

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Modulhus är prefabricerade hus som byggs i fabriker och transporteras till byggplatsen i moduler. Byggmetoden är effektiv, ger hög kvalitet och minskar byggtiden avsevärt jämfört med andra byggmetoder. Modulhus är ett smartare val som ger hög kvalitet till ett bra pris.

Bygga hus

Nyckelfärdigt hus

Vad innebär nyckelfärdigt hus med totalentreprenad? I de flesta fall menas ett nybyggt hus som levereras färdigbyggt och klart för inflyttning, men olika hustillverkare kan mena olika saker! Vi går igenom allt du behöver veta.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus – så byggs ett Älvsbyhus

Våra modulhus byggs av gran och tall från närbelägna sågverk. Modulerna tillverkas i vår fabrik där isolering, VVS, el och det mesta av inredningen färdigställs. Huset levereras som en byggsats där modulerna snabbt monteras ihop till ett färdigt och inflyttningsklart hus.

Hållbarhet

Ett smart miljöval

Vi har kontroll över hela kedjan och vårt miljöarbete börjar redan i skogen och genomsyrar hela vår produktion.

Förmånliga betalningsvillkor

Det är enkelt, tryggt och ekonomiskt att göra ett husköp från Älvsbyhus. Hos oss betalar du ditt hus först 5 dagar efter godkänd slutbesiktning

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

En stabil grund är avgörande för ett husbygge och Älvsbyhus har den perfekta lösningen med sin specialtillverkade krypgrund. Läs mer om fördelarna med krypgrund, från enkel åtkomst till ökat skydd mot markradon och översvämningar.

Hållbarhet

Energy Wall

Upptäck Älvsbyhus Energy Wall - den moderna väggkonstruktionen som ger ett sunt och friskt hus. Med över 300 millimeter isolering klarar den de allra tuffaste förhållandena och är framtidsanpassad för att möta EU:s "Näranollenergidirektiv". Läs mer om Energy Wall här.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan