Publicerad 17 mars 2022
Uppdaterad 17 mars 2022

Varför bygga modulhus?

Vilken metod att bygga hus är mest effektiv och ger högst kvalitet? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Svaret är givet! Vi har hållit fast vid vår företagsidé från 1960. Vi bygger och säljer rejäla hus till priser som gör att de flesta har råd att bo bra och ändå ha pengar över till annat. Så om du jämför hustillverkare, ta en titt på husmodellerna från Älvsbyhus.

Färdiga husmoduler i fabrik

Älvsbyhus villor och fritidshus är så kallade modulhus. Det innebär att husen byggs som stora kuber med golv, väggar och innertak. Allt som går att göra färdigt i fabrik görs där. Exempelvis är all el och vvs installerad. Likaså är badrum och klädvårdsrum helt klara med golvmattor, väggbeklädnader och sanitetsporslin. Det som återstår att göra när huset är på plats är målning, tapetsering och läggning av golvmattor i övriga rum. 

De färdiga husmodulerna fraktas till byggplatsen med järnväg och eller specialfordon och monteras snabbt ihop.

Läs mer! Vad innebär nyckelfärdiga hus?

Effektiv och modern husproduktion

Våra husfabriker är bland Europas mest effektiva. Modern produktionsteknik och ett rationellt system för transport och montering samt att vi kontrollerar hela tillverkningskedjan från skogsråvara till färdigt hus, gör oss mycket konkurrenskraftiga. Vi tillverkar inte bara det färdiga huset utan även inredningar i egna fabriker. Kostnadstänkandet genomsyrar allt vi gör.

Läs mer: Fördelar med att bygga trähus

Byggmetod som ger hög kvalitet

Det är främst två faktorer som gör att Älvsbyhus håller en sådan hög och jämn kvalitet och tål att jämföras med andra hustillverkare.

  • Hustillverkningen sker inomhus, i skydd för väder och vind - Arbetet sker alltid under de bästa förhållanden.
  • Medarbetare som är specialister på vårt system och våra hus - Arbetet genomförs med effektiva och väl inarbetade rutiner där varje arbetsmoment har utförts tusentals gånger och alla vet alltid exakt vad de skall göra.

Kort monteringstid

När husmodulerna når byggplatsen tar det bara några timmar innan de sitter ihop och är i skydd för väder och vind. Detta är en bidragande orsak till den höga kvaliteten på våra hus.

Ett gott hantverk

Vi håller hög kvalitet även i detaljarbetet. Ett exempel som visar hur vi tänker är fönsterblecken. Vi fäller in dem, eftersom det ger en överlägsen funktion på sikt. Det här är en detalj som man måste vara byggkunnig för att upptäcka och som inte återfinns på så många hus.

Förberedd övervåning

Köper ni ett hus med inredningsbar övervåning ingår trappa, fönster, underlagsgolv samt förberedelser för el tele vvs. Det innebär att det blir både enklare och billigare den dag ni bygger färdigt.

Vet ni vad vi kallar det? Ett smartare val!

Läs mer! Allt om att bygga nytt hus

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Nyckelfärdigt hus

Vad innebär nyckelfärdigt hus med totalentreprenad? I de flesta fall menas ett nybyggt hus som levereras färdigbyggt och klart för inflyttning, men olika hustillverkare kan mena olika saker! Vi går igenom allt du behöver veta.

Förmånliga betalningsvillkor

Det är enkelt, tryggt och ekonomiskt att göra ett husköp från Älvsbyhus. Hos oss betalar du ditt hus först 5 dagar efter godkänd slutbesiktning

Vad ingår i priset?

Bygger du ett nyckelfärdigt hus från oss ingår allt kring husbygget - och dagen vi lämnar över nyckeln till dig är allt på plats och huset är inflyttningsklart.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan