Hoppa till innehåll

1-planshus

Våra enplansvillor är fantastiskt fina och prisvärda trähus som passar den mindre familjen. De finns i flera modeller i olika storlekar, från 107-172 m². Ett enplanshus passar dig som vill ha allt på ett och samma plan – eller bara föredrar ett hus med lägre bygghöjd. Alla husmodeller har både smart och öppen planlösning – och passar dessutom perfekt som fritidshus! Våra många tillval gör det möjligt för dig att ge huset en personlig touch och med totalentreprenad ingår allt du behöver till ett fast och förmånligt pris.

När du köper ett nyckelfärdigt enplanshus från Älvsbyhus får du ett praktiskt, prisvärt och energieffektivt hus, färdigt att flytta in i med familjen innan du vet ordet av.

Husmodeller enplanshus

Välj ett nyckelfärdigt enplanshus

Det är en ljummen försommardag. Du sitter under en parasoll på altanen och låter blicken vandra. Blommorna har slagit ut i den gröna trädgården, barnen leker i gräset och jagar varandra. Låter det som en dröm? En nyckelfärdig enplansvilla kan vara precis det du söker.

Genom att köpa en enplansvilla får du ett hus som är enkelt att städa, möblera och där allt finns inom nära räckhåll. Enplansvillor är moderna, eleganta hus som ökar i popularitet. Det är ett bekvämt hem där du slipper springa i trappor och har allt tillgängligt på samma plan. Dessutom får du mer sol i trädgården då enplanshus inte skuggar tomten lika mycket som en högre byggnad gör.

Enplanshus är särskilt populära bland småbarnsfamiljer och äldre eftersom det inte finns några trappor att ta sig upp för eller ramla i. Enplanshus är även lättare att tillgänglighetsanpassa och passar t ex dig som använder rullstol.

Har du en mindre tomt? Tänk på att enplanshus har en större byggyta än t.ex. ett 1,5-planshus.

Nyckelfärdigt med totalentreprenad

När du väljer ett nyckelfärdigt enplanshus från Älvsbyhus så är din egen arbetsinsats minimal. Vi erbjuder totalentreprenad vilket innebär att vi ansvarar för husbygget från start till slut – allt till ett fast pris. Du väljer husmodell, gör de anpassningar och tillval du vill ha och flyttar in bara några veckor senare.

Våra enplanshus är trähus som tillverkas i egna fabriker. Husen är av typen modulhus där modulerna monteras ihop till ett färdigt enplanshus på byggplatsen. Husen tillverkas av svenskt trä från leverantörer med ansvarsfullt skogsbruk (FSC-certifiering). Den modulbaserade produktionen, där husen tillverkas i en torr inomhusmiljö, gör att vi kan hålla en hög kvalitet genom alla led.

Planlösningar och interiör

Älvsbyhus enplansvillor är mellan 107-172 m² stora med 1-4 sovrum. Alla våra modeller har en planlösning som ger ett luftigt och elegant hem. Planlösningen går att få både rätvänd och spegelvänd, vissa husmodeller gör det dessutom möjligt att lägga till ett extra sovrum.

Utrustning, tillval och garage

Att köpa ett hus innebär att du ställs inför en mängd olika valmöjligheter – allt från tomt och husmodell till vilka golv ni ska ha i sovrummen. Det är många beslut som ska tas, och det är inte ovanligt att undra över vad som ingår och vad som är extra. När du köper ett nyckelfärdigt enplanshus från Älvsbyhus kan du vara trygg i vetskapen att ett standardutförande alltid ingår. Ditt hus är komplett med allt du behöver men våra många tillval gör det möjligt att sätta din egen prägel på huset.

Det som ingår i priset är bland annat:

  • Grund, material och montering
  • Köksinredning
  • Trägolv
  • Hushållsmaskiner
  • Komplett el- och VVS
  • mm (Se allt som ingår här)

När snön faller eller regnet vräker ner är det smidigt att kunna parkera bilen under tak eller i värmen. Vi har flera olika garage och carportar som ett komplement till ditt Älvsbyhus. Garaget eller carporten fungerar dessutom som ett extra förråd!

Kostnad att bygga nytt enplanshus

Att bygga ett enplanshus behöver inte vara så dyrt som du kanske tror. Trots en större byggyta är prisskillnaden mellan våra enplanshus och 1,5-planshus inte särskilt stor. Älvsbyhus effektiva modultillverkning och långa erfarenhet av att bygga hus gör att vi kan hålla priserna nere och erbjuda marknadens mest kostnadseffektiva enplanshus. Här nedan ser du alla priser på våra olika enplanshus.

Prislista enplanshus

Modell Typ Storlek Rum Sovrum Pris (från)
Greta Enplanshus 107 m² 3-4 2-3 1 844 400 kr
Minna Enplanshus 107 m² 3-4 2-3 1 856 200 kr
Elias Enplanshus 107 m² 3-4 2-3 1 856 200 kr
Eva Enplanshus 107 m² 4 3 1 856 200 kr
Linnéa Enplanshus 129 m² 4-5 3-4 2 039 200 kr
Sofia Enplanshus 129 m² 4 1-2 2 039 200 kr
Mikael Enplanshus 129 m² 4-5 3-4 2 039 200 kr
Estelle Enplanshus 129 m² 4 3 2 056 800 kr
Alexander Enplanshus 129 m² 5 4 2 056 800 kr
Se priser där du bor | Kontakta husrådgivare
Beställ katalog