För ett mer korrekt pris

För att vi ska kunna ge dig det korrekta priset behöver du välja vilken plats du är intresserad av att bygga på, tills dess ges från-priser.

1.5-planshus

Våra 1,5-plansvillor är snygga och karaktäristiska trähus i två plan som kombinerar öppna och sociala utrymmen på nedervåningen med inredningsbar övervåning för den växande familjen. Våra 1,5-planshus finns från 63-129 m² med planlösningar för att passa olika behov. Övervåningen ger ytterligare 33-68 m² bostadsyta. Genom att bygga på höjden får du ett hus med mycket boyta i förhållande till byggyta. Med våra tillval ger ni huset en personlig prägel och totalentreprenad gör det snabbt inflyttningsklart - allt till ett fast och förmånligt pris.

Hitta husmodellen för dig

Varför bygga 1,5-planshus

1,5-plansvillor är ett populärt husval som kombinerar det bästa från en- och tvåplanshus. En nedervåning med stora, sociala ytor och öppen planlösning och en övervåning där barnen kan ha sitt eget utrymme, avskilt men med närhet till de vuxna. Låter det som ett boende som passar er? Då kan en 1,5-plansvilla från Älvsbyhus vara det hem som ni kan växa och trivas i.

Fördelar

 • Effektivt utnyttjande av byggyta: Ett 1,5-planshus ger dig fler kvadratmeter boyta på samma byggyta jämfört med ett enplanshus.
 • Flexibel rumsfördelning: Med två våningsplan är det enklare att dela upp och skapa olika utrymmen i bostaden, till exempel privata utrymmen med sovrum på övervåningen och allmänna ytor som kök och vardagsrum på bottenvåningen.
 • Mer privatliv: Familjer med äldre barn uppskattar ofta att kunna ha separata våningsplan med mer eget privat utrymme.
 • Kostnadseffektivt: 1,5-planshus är oftast det billigaste alternativet om man ser till priset per kvadratmeter boyta. Enplanshus blir ofta dyrare för att det är mer markarbete, och tvåplanshus blir ofta dyrare för att det är större fasadytor.  
 • Mer utrymme på tomten: Med ett 1,5-planshus får du mer yta kvar för trädgård och andra byggnader på tomten, jämfört med ett enplanshus med motsvarande boyta.
  Bättre utsikt och mindre insyn: Tack vare dess höjd kan ett 1,5-planshus erbjuda en bättre utsikt och mindre insyn från grannar än ett enplanshus.

Nackdelar

 • Spring i trappor: Två våningsplan innebär spring i trappor och saker som ska flyttas mellan olika våningsplan, vilket inte alla uppskattar.
 • Utmaningar med möblering: Det kan vara svårare att möblera då många 1,5-plansvillor har snedtak och sluttande väggar.
 • Begränsad tillgänglighet: Till skillnad från enplanshus kan 1,5-planshus utgöra utmaningar för äldre, sjuka eller rullstolsburna som kan ha svårigheter med trappor.
 • Säkerhet: När man har små barn kan trappan i flerplanshus vara en utmaning och man kan behöva barnsäkra trappan eller arrangera om boendet under perioder. 
 • Mer skugga på tomten: 1,5-planshus ger lite mer skugga på tomten än en enplansvilla.

Läs mer: Så väljer du rätt husmodell

Nyckelfärdigt och energieffektivt kvalitetshus i trä

Med Älvsbyhus köper du ett 1,5-planshus som är nyckelfärdigt med totalentreprenad. Det innebär att vi ansvarar för hela byggprocessen och du får ett komplett hus till ett fast pris - utan överraskningar.

Våra 1,5-planshus är tillverkade av svenskt FSC-certifierat trä och byggs som modulhus i våra egna produktionsanläggningar inomhus, vilket garanterar hög kvalitet genom hela processen. Våra trähus är även energieffektiva, vilket bidrar till att sänka dina uppvärmningskostnader. 

Läs mer: Älvsbyhus - ett smart miljöval

Planlösningar och planritningar

En genomtänkt planlösning är viktig för att skapa en funktionell och bekväm bostad som passar era behov. Våra 1,5-planshus har en genomgående öppen och luftig planlösning. De kombinerar öppna och sociala ytor på nedervåningen med en flexibel övervåning som kan inredas med extra sovrum eller allrum när behovet växer. 

För att utforska våra olika planlösningar klickar du på "Planlösning" vid respektive husmodell. Där får du en första inblick i hur huset är utformat och kan enkelt jämföra de olika husmodellerna. Om du vill se större bilder och få mer information om varje enskild husmodell, klicka dig vidare till respektive husmodells sida.

Standardutförande, anpassningar och tillval

När du köper ett 1,5-planshus från oss ingår alltid ett standardutförande med allt du behöver. Men vi vet att varje familj är unik, och därför erbjuder vi över 150 olika tillval som gör det möjligt att anpassa huset och sätta er egen prägel på det. Ett populärt tillval för 1,5-planshus är en takkupa för mer rymd och ljusinsläpp på övervåningen. Dubbla takkupor är möjligt på våra större 1,5-planshusmodeller.

Läs mer: Vad ingår i priset när du bygger ett Älvsbyhus

Garage eller carport – en välplanerad investering

Komplettera ditt 1,5-planshus med ett garage eller en carport. Förutom att erbjuda ett praktiskt skydd för ditt fordon i alla typer av väder, ökar de fastighetens värde och ger ditt hem ett estetiskt lyft. De erbjuder även extra förvaringsutrymme, en perfekt lösning för att hålla ordning på allt från verktyg till trädgårdsutrustning.

Vad kostar det att bygga ett 1,5-planshus

Våra 1,5-planshus kostar från ca. 1 688 000 - 2 775 000 SEK beroende på modell och ort.

Skillnaden i pris mellan våra 1,5-planshus och enplanshus är inte särskilt stor. Vår moderna produktionsteknik och effektiva system för transport och montering, i kombination med att vi kontrollerar hela kedjan, gör att vi kan hålla priserna nere.

 1,5-planshus från Älvsbyhus levereras alltid nyckelfärdigt med totalentreprenad vilket innebär att standardgrund, material och montering, inredning och installationer samt övriga detaljer är inkluderade i priset. 

Observera att kostnader för tomt, markarbeten, avgifter till myndigheter etc. inte ingår i priset för ditt Älvsbyhus. För mer information om dessa kostnader, kontakta en säljare.

För en mer allmän översikt över vilka kostnader som är associerade med att bygga ett hus, kan du läsa vår guide om vad det kostar att bygga hus.

Prislista 1,5-planshus

Se vad våra olika 1,5-planshusmodeller kostar! Priserna kan variera i olika delar av landet dock så för exakt pris för en husmodell bör ni välja byggort på någon av husmodellsidorna.

Modell Typ Storlek Rum Sovrum Pris (från)
Lasse 1,5-planshus  63-96 m² 2-4 1-2 1 688 000 kr
Selma 1,5-planshus  85-129 m² 2-5 2-3 2 056 000 kr
Alvar 1,5-planshus  85-129 m² 2-5 2 2 056 000 kr
Astrid 1,5-planshus  107-163 m² 3-6 3-4 2 255 000 kr
Åse 1,5-planshus  107-163 m² 3-7 2-4 2 255 000 kr
Edith 1,5-planshus  107-163 m² 3-7 3-4 2 269 000 kr
Fanny 1,5-planshus 107-163 m² 3-6 1-3 2 269 000 kr
Henrik 1,5-planshus  129-197 m² 3-7 3-4 2 499 000 kr
Edvard 1,5-planshus  129-197 m² 3-7 3-4 2 512 000 kr

Se alla huspriser här >>

Vill du veta mer om 1,5-planshus och hur du kan skapa ditt drömhem med oss? Kontakta oss gärna för mer information och hjälp att hitta rätt husmodell för dig och din familj. Vi ser fram emot att hjälpa dig att förverkliga dina bostadsdrömmar!

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan