För ett mer korrekt pris

För att vi ska kunna ge dig det korrekta priset behöver du välja vilken plats du är intresserad av att bygga på, tills dess ges från-priser.

1.5-planshus

Våra 1,5-planshus är snygga och karaktäristiska trähus i två plan som passar perfekt för den växande familjen. De finns i flera storlekar med markplan från 63-129 m² och en övervåning som ökar bostadsytan med 33-68 m². Genom att bygga på höjden får du ett hus med mycket boyta i förhållande till byggyta – både smart och prisvärt. När du köper ett nyckelfärdigt 1,5-planshus från Älvsbyhus får du ett fantastiskt hus att växa i. Övervåningen är förberedd och kan inredas direkt efter leverans. Våra många tillval gör det enkelt att ge huset en personlig prägel. Med totalentreprenad ingår allt du behöver och ditt drömhus är inflyttningsklart på bara några veckor.

Hitta husmodellen för dig

Är ett 1,5-planshus precis vad ni behöver?

En nedervåning med stora, sociala ytor och öppen planlösning och en övervåning där barnen kan ha sitt egna utrymme, avskilt men med närhet till de vuxna. Låter det som ett boende som passar er? Då kan en 1,5-plansvilla från Älvsbyhus vara det hem som ni kan växa och trivas i.

När du väljer att bygga ett 1,5-planshus får du ett kvalitetshus som kan växa i takt med dina behov. Markplan är inflyttningsklar direkt efter slutbesiktningen men i takt med att familjen växer eller barnen blir större skapas ofta ett behov av mer yta. Då står övervåningen förberedd att inredas.

Ett 1,5-planshus är ett hus i två plan, men till skillnad från ett tvåplanshus begränsas det av ett snedtak och du får alltså inte full takhöjd på hela övervåningen, vilket gör boytan där mindre. Ett 1,5-planshus är generellt lägre än ett tvåplanshus vilket ofta öppnar upp för möjlighet att bygga ett hus i två plan även där kommunens detaljplan har satt en maxhöjd för bebyggelse. Genom att bygga på höjden får du mycket boyta i förhållande till byggyta vilket är perfekt om du har en mindre tomt.

Tänk på att det inte är lika lätt att tillgänglighetsanpassa ett hus med trappa, så har du det behovet så kika på våra enplans- eller vinkelhus.

Fördelar med 1,5-planshus

 +  Mycket boyta i förhållande till byggyta
 +  Bättre utsikt från övre våningen
 +  1,5-planshus klarar ofta maxhöjd för bebyggelse där 2-planshus är för höga
 +  Större möjlighet till avskildhet
 +  Minskad insyn på övervåningen (bra för sovrum exempelvis)

 -  Trappa stjäl bostadsyta
 -  Städning på 2 plan
 -  Svårare att tillgänglighetsanpassa i och med trappa

Nyckelfärdigt med totalentreprenad

Att välja ett nyckelfärdigt hus från Älvsbyhus är det enklaste sättet att bygga hus på. Vi finns med dig genom hela byggprocessen. Du väljer husmodell, gör de anpassningar du vill och kompletterar med eventuella tillval- vi gör resten. Med totalentreprenad ingår allt du behöver till ett fast pris. Efter bara några veckor kan du flytta in i ditt drömhus.

Trähus / modulhus

Våra 1,5-plans trähus är så kallade modulhus som tillverkas i våra egna produktionsanläggningar. Modulerna monteras ihop till ett färdigt hus på byggplatsen. Den modulbaserade husproduktionen, där husen tillverkas i en torr inomhusmiljö, gör att vi kan hålla en hög kvalitet genom alla led. 

Planlösningar och interiör

Våra 1,5-planshus har genomgående en luftig planlösning vilket skapar ett välkomnande hem med härliga ytor för både umgänge och lek. Den inredningsbara övervåningen gör våra 1,5-planshus särskilt populära bland växande familjer. De mindre modellerna passar dessutom väldigt bra som fritidshus.

Våra 1,5-planshus finns i storlekar från 85 - 129 kvm. Den inredningsbara övervåningen ökar dessutom bostadsytan med upp till 68 kvm. Alla våra 1,5-planshus rymmer väl tilltagna kök, ytor för umgänge och 1-5 sovrum. Genomgående är en luftig planlösning med ett härligt ljusinsläpp. Planlösningen går att få både rät- och spegelvänd, och i vissa modeller kan du även välja till extra sovrum.

Övervåningen har snedtak som skapar en härlig, varm och ombonad känsla. Övervåningen kan du välja att inreda direkt efter leverans eller senare när behovet om mer utrymme uppstår. Extra sovrum, ett stort allrum eller ett elegant badrum? Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Standardutförande och tillval

Vi vet att det är många beslut som ska fattas, därför vill vi göra det enkelt för dig. Ett nyckelfärdigt 1,5-planshus från Älvsbyhus i grundutförande levereras komplett med allt du behöver.

För övervåningen ingår bland annat annat trappa, fönster, underlagsgolv samt förberedelser för el/vvs. Därför blir kostnaden för att färdigställa övervåningen låg, oavsett om du väljer att bygga själv eller tar hjälp av någon annan för att göra jobbet.

I alla våra hus ingår standardinredning och du kan vara säker på att du har allt som behövs för att skapa ett hem.

Med egna anpassningar och över 150 tillval är det möjligt att göra ditt drömhus ännu mer personligt. Ett populärt tillval för våra 1,5-planshus är takkupan. Den skapar rymd, ger ett naturligt ljusinsläpp och ger känslan av att ha ett extra rum. Botanisera bland våra 150 olika tillval för att sätta din personliga prägel på ditt hus.

Det som ingår i priset är bland annat:

  • Grund, material och montering
  • Köksinredning
  • Trägolv
  • Hushållsmaskiner
  • Komplett el- och VVS
  • mm (Se allt som ingår här)

1,5-planhus med garage eller carport

Under vintern eller när regnet öser ner känns det extra bra att köra in bilen i värme eller under tak. Välj bland våra garage- och carportvarianter för att hitta rätt modell till er 1,5-plansvilla.

Vad kostar ett nyckelfärdigt 1,5-planshus

Att bygga ett nyckelfärdigt hus från Älvsbyhus innebär att du får ett kostnadseffektivt hus att trivas i. Skillnaden i pris mellan våra 1,5-planshus och enplanshus är inte särskilt stor. Älvsbyhus moderna produktionsteknik och effektiva system för transport och montering, i kombination med att vi kontrollerar hela kedjan, gör att vi kan hålla priserna nere.

När du köper ett hus med Älvsbyhus får du dessutom väldigt förmånliga betalningsvillkor och du betalar för huset först fem dagar efter godkänd slutbesiktning. Både enkelt och ekonomiskt! Här nedan ser du alla priser på våra olika enplanshus.

Se alla huspriser här >>

Prislista 1,5-planshus

Modell Typ Storlek Rum Sovrum Pris (från)
Lasse 1,5-planshus  63-96 m² 2-4 1-2 1 590 700 kr
Selma 1,5-planshus  85-129 m² 2-5 2-3 1 937 900 kr
Alvar 1,5-planshus  85-129 m² 2-5 2 1 937 900 kr
Astrid 1,5-planshus  107-163 m² 3-6 3-4 2 146 300 kr
Åse 1,5-planshus  107-163 m² 3-7 2-4 2 146 300 kr
Edith 1,5-planshus  107-163 m² 3-7 3-4 2 159 200 kr
Fanny 1,5-planshus 107-163 m² 3-6 1-3 2 159 200 kr
Henrik 1,5-planshus  129-197 m² 3-7 3-4 2 377 800 kr
Edvard 1,5-planshus  129-197 m² 3-7 3-4 2 391 000 kr
Kontakta säljare

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar.

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan