Hoppa till innehåll

Parhus

Vill du bygga ett tvåfamiljshus med vännerna, bo närmare din släkt i ett generationsboende eller bygga en prisvärd fjällstuga? Älvsbyhus hjälper dig att bygga dina drömmars parhus.

Våra husmodeller finns i flera olika storlekar och många, både enplanshus och 1,5-planshus, går att kombinera. En öppen och smart planlösning ger en luftig känsla och våra många tillval gör det möjligt för dig att sätta en personlig prägel på huset. Med Älvsbyhus som hustillverkare väljer du nyckelfärdigt  så att du och din familj kan flytta in och påbörja ert nya liv så snart som möjligt – alltid till ett fast pris.

Nyckelfärdigt parhus – dubbelt så trevligt

Drömmer du om årliga kräftskivor med grannarna i trädgården, far- och morföräldrar som bor runt hörnet och barn som har vänner i huset bredvid? Ett parhus är perfekt för dig som söker social gemenskap och bygga ett nytt hus till ett lägre pris.

Parhus – så funkar det!

Vad är ett parhus? Ett parhus är två hus som sitter ihop, sammanfogade till en enhet. Parhus har ofta spegelvänd planlösning i de olika husdelarna. Skillnaden mellan parhus, radhus och kedjehus är att parhus sitter ihop två och två medan ett radhus består av minst tre hus som sitter ihop på en rad. Även kedjehus sitter ihop men skiljs åt av en annan byggnad, som till exempel ett garage, förråd eller en carport, mellan varje hem. 

Ett parhus passar dig som söker en social gemenskap och vill ha mycket bostad för pengarna. Eftersom ni ofta är två familjer som delar på kostnaderna blir ett parhus många gånger billigare än att bygga en egen villa. Parhus är populära val för fjällstugor och fritidshus men också som generationsboenden. I ett parhus har du möjligheten att njuta av allt som det innebär att vara husägare – samtidigt som du har nära till grannar, vänner och familj. Ett generationsboende, där man bor tillsammans med släkt och familj, är ett fint sätt att finnas där för, och ta hand om, äldre familjemedlemmar.

Parhus kan kräva lite större byggyta, något som kan vara bra att ha i åtanke när du planerar ditt husbygge och väljer tomt. Tänk också på att du kan behöva dela på en del ansvar med din granne, så som underhåll av huset och trädgården.

Vilka regler gäller för parhus? De tekniska kraven på parhus skiljer sig något från när du bygger en ensam villa. Nästan alla våra husmodeller går att kombinera som parhus. Vi på Älvsbyhus hjälper dig med alla detaljplanstekniska och bygglovsmässiga krav och frågor som kan dyka upp.  

Nyckelfärdigt med totalentreprenad

När du köper ett nyckelfärdigt hus från Älvsbyhus är din egen arbetsinsats minimal. Vi tillämpar totalentreprenad vilket innebär att vi ansvarar för husbygget från start till slut och stöttar dig längs vägen. Du väljer tomt och husmodell, gör de tillval du vill göra och överlåter resten till oss – allt till ett fast pris.

Älvsbyhus parhus är trähus som tillverkas av svenskt trä som levereras av Sveaskog som genom sin FSC-märkning garanterar ett ansvarsfullt skogsbruk. Husen byggs i moduler i våra produktionsanläggningar. Eftersom så mycket som möjligt görs klart i en torr, kontrollerad inomhusmiljö håller huset högsta tänkbara kvalitet.

Planlösningar och interiör

Våra mest populära husmodeller för parhus är mellan 2 x 63 till 2 x 107 m2 stora och har 2-6 sovrum, men det går att kombinera flera av våra andra modeller. I alla hus finns en öppen planlösning som ger en luftig och härlig känsla i hemmet. I parhusen har de båda husdelarna spegelvända planlösningar.

Utrustning, tillval och garage

När du köper ett parhus från Älvsbyhus kan du känna dig trygg i att allt du behöver för att kunna flytta in finns på plats i huset. Du behöver inte lägga golv, köpa egna vitvaror eller dra in el i huset. Ett standardutförande ingår alltid i ett Älvsbyhus men våra många tillval gör att du kan sätta din egen prägel på huset. Det som ingår i priset är bland annat:

Ett garage eller en carport skyddar inte bara bilen från väder och vind, det kan även fungera som ett extra förvaringsutrymme. Ett dubbelgarage kan vara en bra idé för just parhus. Vi har flera garage och carportar att välja mellan som ett komplement till ditt Älvsbyhus.

 

Vad kostar ett parhus?

Att bygga ett parhus kan många gånger vara billigare än att bygga en egen villa eftersom ni ofta är två familjer som delar på kostnaderna. Älvsbyhus effektiva modultillverkning och långa erfarenhet av att bygga hus gör dessutom att vi kan hålla priserna nere och erbjuda marknadens mest kostnadseffektiva parhus. Här nedan ser du alla priser på våra olika parhus.

Prislista parhus

Modell Typ Storlek Rum Sovrum Pris (från)
Lasse 1,5-planshus 63 + 33 m² 2-4 1-3 2 883 400 kr
Selma 1,5-planshus 85 + 44 m² 2-5 1-4 3 540 400 kr
Greta Enplanshus 107 m² 3-4 2 3 713 800 kr
Astrid 1,5-planshus 107 + 56 m² 3-6 2-4 3 918 600 kr
Se priser där du bor | Kontakta husrådgivare

 

Beställ katalog